מי לא מכיר את הדג המרוקאי עם הרוטב האדום החריף והשמנוני.
המאכל הזה הוא המאכל המסורתי בבית המרוקאי. נהוג לאכול אותו עם החלה הטרייה בין שלב הסלטים לשלב המנות העיקריות, זו מנת הביניים הידועה בכל בית מרוקאי.
אצל המרוקנים, דרך אגב, יש סיר מיוחד לדגים ולא מבשלים בו בשר. זהו ממש 'איסור' אצל זקני המרוקנים.
אם הוא לא חריף הוא לא מרוקאי, ומי שלא אוהב חריף – פשוט שלא יאכל…
וגם מי שלא רוצה הרבה שמן, פשוט שלא יאכל…
המצרכים:
- 6 מנות דג, עדיף טרי (אמנון, בורי, מוסר, נסיכת הנילוס, ברמונדי)
- 2 גמבות גדולות צלויות על האש
- 4 פלפלים חריפים, עדיף יבשים (האדומים) או טריים צלויים על האש או 2 כפיות אריסה חריפה (מתכון תמצאו באתר)
- 8 שיני שום גדולות
- 1/2 חבילה כוסברה קצוצה
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפיות פפריקה מרוקאית
- 1/2 כפית כורכום
- 2 כוסות מים
- 1/4 כוס מיץ לימון (לשריית הדג)
אופן ההכנה:
- משרים את הדג כ- 10 דקות בקערה גדולה מכוסה במיץ הלימון ומכוסה במים, לנקותו.
- קולפים שום ומסדרים בסיר.
- חותכים את הגניבה פרוסות עבות ומסדרים ליד השום עם הפלפל החריף.
- מסדרים את הדג מעל.
- בקערה, מערבבים את השמנים, התבלינים (ובמידה ולא שמים פלפל חריף, מוסיפים לקערה גם את האריסה) עם חצי כוס מים ומערבבים.
- שופכים את הרוטב בצורה אחידה על הדגים ומוסיפים לסיר עוד 1/2 1 כוסות מים.
- מרתיחים כ 5 דקות על אש גבוהה.
- מבשלים על אש נמוכה עוד כ- 40 דקות.
- מפזרים את הכוסברה הקצוצה מעל הדגים, מכסים ומבשלים עוד כ- 10 דקות.
- מורידים מכסה. אם יש הרבה מים, מבשלים על אש גבוהה ללא מכסה עד שרוב המים מתאדים. זהירות שלא נשרף.
- הרוטב האמיתי של הדגים האלו הוא רק השמן.