חומרים (8-6 מנות):
- 3 כוסות חלב
- כוס שמנת מתוקה
- 2 כפיות תמצית וניל
- כוס סוכר
אופן ההכנה:
- מערבבים יחד במערבל טוב את החלב וניל וסוכר ללא השמנת. מוסיפים את השמנת ומערבבים.
- יוצקים לתבנית שטוחה 20 על 20 ס"מ ומניחים במקפיא. כשהתערובת מתחילה לקפוא, יש לערבב אותה שוב במיקסר.
- מחזירים את התערובת לתבנית ומחזירים למקפיא. הגלידה מוכנה לאחר שלוש שעות.
תוספות:
- שוקולד — להוסיף 150 גרם שוקולד מומס בסיר.
- אגוזים — להוסיף 150 גרם אגוזים טחונים.
- או כל מה שבא לכם כמו ריבת חלב, עוגיות שבורות וכו'.