אז מה נשאר לנו מסדרת הגלידות האיטלקיות הנהדרות הללו שהובאו השבוע? הטופ: שוקולד פיסטוק.
החומרים (15 מנות של חצי כוס):
- 1 כוס סוכר
- 3 כוסות חלב
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 6 חלמונים
- 1 כפית תמצית וניל
- 100 גרם שוקולד מריר
- 2/3 כוס פיסטוק קצוץ
אופן ההכנה:
- בסיר גדול מערבבים יחד את הסוכר, החלב, השמנת והחלמונים.
- מוסיפים לתערובת החלב את השוקולד המריר.
- מחממים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת סמיכה (כ-20 דקות).
- מסירים את הבלילה מהאש.
- מוסיפים את תמצית הוניל.
- מניחים את הסיר בקערה של מי קרח, ונותנים לו לעמוד עד שהתערובת מתקררת. מערבבים לסירוגין.
- מכסים את התערובת בניילון נצמד.
- מכניסים למקרר למשך 4 עד 24 שעות, או עד לקבלת פודינג קר לחלוטין.
- מוסיפים את הפיסטוק לתערובת הפודינג הקרה, ממש לפני ההקפאה.
- מכניסים את הפודינג להקפאה, עד לקבלת גלידה.