הגלידה האיטלקית המצויינת בגרסת פטל מוצלחת!
החומרים (16 מנות של חצי כוס):
- 1 כוס סוכר
- 3 כוסות חלב
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 6 חלמונים
- 1 כפית תמצית וניל
- 400 גרם פטל מופשר או טרי
אופן ההכנה:
- בסיר גדול מערבבים יחד את הסוכר, החלב, השמנת והחלמונים.
- מחממים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת סמיכה (כ-20 דקות).
- מסירים את הבלילה מהאש.
- מוסיפים את תמצית הוניל.
- מניחים את הסיר בקערה של מי קרח, ונותנים לו לעמוד עד שהתערובת מתקררת. מערבבים לסירוגין.
- מכסים את התערובת בניילון נצמד.
- מכניסים למקרר למשך 4 עד 24 שעות, או עד לקבלת פודינג קר לחלוטין.
- במעבד מזון, מרסקים 400 גרם פטל מופשר או טרי, עד לקבלת תערובת חלקה.
- דרך מסננת, יוצקים את הרסק (ללא חתיכות הפרי) לתערובת הפודינג הקרה, ממש לפני ההקפאה.
- מכניסים את הפודינג להקפאה, עד לקבלת גלידה.