אוניברסיטה לגלידות

ice cream school

כן כן. יש דבר כזה והוא נמצא באיטליה. ערש הג'לאטו – הגלידה האיטלקית המפורסמת. קארפיג'ני ג'לאטו, זה שמה.

עם השנים, טעמי הגלידה הולכים ונעשים מתוחכמים יותר ויותר. כיום אפשר למצוא יותר מ-600 טעמים שונים ב-36 אלף גלידריות ברחבי איטליה, ונראה שאין סוף לאפשרויות בתחום זה.

באוניברסיטה הסטודנטים לומדים לייצר גלידה מכל הסוגים.  החל מגלידה ללא שומן מן החי, וכלה בגלידות עתירות שומן, או כאלו עם סויה וחלב אורז.

מגמות חדשות נוספות ומקודמות כל העת על ידי מומחי הגלידה בקארפיג'ני ג'לאטו: שימוש ביין אדום יבש, כמו קברנה, לייצור גלידת שוקולד מיוחדת, או בגבינות, החל במסקרפונה דרך ריקוטה וחלה בסטרקינו – גבינה איטלקית לבנה עתירת שומן.

קארפיג'ני ג'לאטו היא אוניברסיטה יקרה לפי אמות מידה איטלקיות. מחיר קורס מרוכז של שבועיים הוא 1,700 יורו. האוניברסיטה מציעה קורסים למתחילים, המתמקדים ביסודות ענף הגלידה, וקורסים למתקדמים המלמדים כיצד לייצר מתכונים אישיים. התמחות של שבוע במעבדת האוניברסיטה (שהיא גלידריה אמיתית הפתוחה לקהל, והסטודנטים יכולים להתנסות בה בהכנתה ובהגשתה של הגלידה ללקוחות), עולה 840 יורו לחמישה ימים.

במקביל, האוניברסיטה מציעה מגוון גדול של קורסים, משיווק ועד לניהול עסק ותכנון חנויות. בכיתת אמן הסטודנטים לומדים את כל הסודות של הכנת גלידת גורמה בעבודת יד, ואיך ליצור שלל טעמים שהם קלאסיים וחדשים בו בזמן.

מי  למד בקארפיג'ני? למשל, תרזה מורלי, שהיתה יזמית  ומתגוררת בארה"ב, שם פתחה רשת גלידריות באזור סיאטל, וכריסטינה פרסיסט, שהחליטה לאחר סיום לימודי הגלידה לעבור להתגורר במאוריציוס, שם פתחה גלידריה איטלקית מצליחה והיא מוכרת גלידה לבתי המלון שעל חוף הים. בהתחלה, היא מספרת, היו לה בעיות משום שהמקומיים היו רגילים רק לגלידות וניל ושוקולד, ולא רצו לנסות שום דבר אחר. כעת הם נפתחו לטעמים רבים אחרים, ואולם, למרות שפע הפירות הגדלים שם, המקומיים לא נמשכים לגלידת פירות.

אפילו מטפסי הרים למדו בקארפיג'ני. כזהו ג'יימס קולרידג', שכותב ל"נשיונל ג'יאוגרפיק", ולאחר לימודיו פתח בוונקובר גלידריה בשם "בלה ג'לאטריה". "אומנות הכנת הג'לאטו כיום הולכת ונעלמת, עקב מאמצי התעשייה למצוא דרכים מהירות וזולות יותר ליצור גלידה", הוא אומר. "אם אנחנו רוצים לשמר את האומנות האמיתית של הכנת ג'לאטו, אנחנו חייבים לפנות זמן כדי ללמוד, כפי שנהגו לעשות בעבר. מסורת הג'לאטו באיטליה היא אוצר אמיתי שיש לשמור עליו"..

Exit mobile version