תבשיל לשון בקר עם גזר וסלרי

תבשיל לשון בקר עם גזר וסלרי

כולם מכירים לשון בצלפים. זה המתכון הידוע. אבל אני החלטתי (מכורח הנסיבות – פשוט שכחתי לקנות צלפים וכבר היה ערב שבת) להכין בצורה שונה קצת. התוצאה: אפילו הקטנים ליקקו את האצבעות וביקשו עוד!

החומרים (ל- 6 סועדים):

  • 1 נתח לשון בקר (כ- 1-1.5 ק”ג).
  • 3 גזרים גדולים מחולקים ל- 3 חלקים ופרוסים לאורך.
  • 6 שיני שום חצויות לשתיים
  • 4 גבעולי סלרי חתוכים באורך של 1.5-2 ס”מ.
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/3 כוס מים

אופן ההכנה:

  1. שמים את לשון הבקר בסיר גדול ומכסים במים. מבשלים כ- 3 שעות.
  2. מוציאים את הלשון ומקררים. מסירים את השכבה החיצונית של הלשון.
  3. פורסים לפרוסות יפות של כ- 1.5 ס”מ עובי, באלכסון.
  4. בקערה מערבבים את המים, המלח, כורכום ופלפל שחור.
  5. מסדרים בסיר את חצאי השום ואת פרוסות הגזר, ומעליהם מסדרים את פרוסות הלשון.
  6. שופכים מעל את המים עם התבלינים.
  7. מפזרים מעל הלשון את הסלרי.
  8. מרתיחים. מורידים על אש קטנה ומבשלים כחצי שעה. שימו לב אם נגמרו המים.
  9. להגיש עם אורז לבן.
המתכון באדיבות אתר המתכונים – גרפוד