תבשיל כרובית ואפונה הודי חריף – גובי מטר מסאלה

תבשיל כרובית ואפונה הודי חריף – גובי מטר מסאלה

תבשיל ירקות מתובלן מאד, חריף ומלא טעמים וניחוחות חזקים מהמטבח ההודי.

המרכיבים:

  • 400 גרם כרובית
  • 1 כוס גרגירי אפונה ירוקה
  • 2-3 עגבניות
  • 2-3 גזרים בינוניים חתוכים לחצאים ולרצועות עבות
  • 1-2 פלפל צ’ילי ירוק
  • 1/2 ג’ינג’ר מנוקה וחתוך גס
  • 1 כף בוטנים טריים
  • 1-2 כפות שמן קנולה
  • 1/4 כפית זרעי כמון
  • 1/4 כפית אבקת כורכום
  • 1/2 1 כפות אבקת כוסברה
  • 3/4 כפית מלח (או לפי הטעם)
  • 1/2 1 כפיות סוכר
  • 1/4 כפית אבקת צ’ילי אדומה
  • 1/4 כפית תבלין גאראם מסאלה (תערובת תבלינים יבשים מהמטבח ההודי והפקיסטני (להשיג בחנויות התבלינים)
  • 1 כף כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הכרובית לחתיכות גדולות. שימו בקערה עם מלח ומים רותחים והשאירו אותה כך במשך 10 דקות.
  2. כעת סננו את הכרוכבים ושטפו אותה במי ברז. הניחו במסננת.
  3. שטפו את העגבניות וחתכו אותן לחתיכות גדולות.
  4. הכניסו לבלנדר את פלפל הצ’ילי הירוק, הג’ינג’ר ואת שאר החומרים, יחד עם בוטנים, וטחנו היטב עד להכנת מסאלה.
  5. מחממים שמן במחבת עמודה מעט. הכניסו פנימה את זרעי הכמון. כאשר הם מתחילים לרחוש בשמן הוסיפו את אבקת כורכום, אבקת הכוסברה ורסק העגבניות, הגזרים. הוסיפו את המסאלה וערבבו היטב.
  6. בשלו עד שהשמן מתחיל לצוף בחלק העליון של התבשיל.
  7. הכניסו למסאלה חתיכות כרובית ואפונה ירוקה. בשלו עוד כ 2 דקות והוסיפו 1/2 כוס מים, מלח ואבקת צ’ילי אדומה.
  8. כסו את המחבת ובשלו למשך 6-7 דקות על אש נמוכה. הורידו את המכסה ובדקו אם האפונה והכרובית התרככו. אם עדיין הם לא התרככו, ערבבו שוב עם כפית והוסיפו עוד 1-2 כפות מים כף. כסו את המחבת ובשלו עוד 2-3 דקות.
  9. שימו לב שכרובית והאפונה לא יתרככו יתר על המידה.
  10. פתחו את המכסה והכניסו לתוכו את תבלין הגראם מסאלה ועלי הכוסברה.
  11. ערבבו היטב והגישו חם.