logo or-ha chim color
חיפוש
  • דף הבית
  • השידור החי
  • אודות
  • מרן ראש הישיבה
    • שיעורים בוידאו
  • המדור השבועי
    • מאן דאמר
    • אור הפרשה
    • משל לחיים
    • חנוך לנער
    • הנהגה ושלום בית
    • הסיפור השבועי
  • תולדות אור החיים הקדוש
  • צור קשר
  • חנות אור החיים
  • תרומה לישיבה
תפריט
  • דף הבית
  • השידור החי
  • אודות
  • מרן ראש הישיבה
    • שיעורים בוידאו
  • המדור השבועי
    • מאן דאמר
    • אור הפרשה
    • משל לחיים
    • חנוך לנער
    • הנהגה ושלום בית
    • הסיפור השבועי
  • תולדות אור החיים הקדוש
  • צור קשר
  • חנות אור החיים
  • תרומה לישיבה
בית פותחים שולחן-מתכונים

תבשיל כרובית ואפונה הודי חריף – גובי מטר מסאלה

שתף באמצעות Facebookשתף באמצעות Twitter

תבשיל ירקות מתובלן מאד, חריף ומלא טעמים וניחוחות חזקים מהמטבח ההודי.

המרכיבים:

  • 400 גרם כרובית
  • 1 כוס גרגירי אפונה ירוקה
  • 2-3 עגבניות
  • 2-3 גזרים בינוניים חתוכים לחצאים ולרצועות עבות
  • 1-2 פלפל צ'ילי ירוק
  • 1/2 ג'ינג'ר מנוקה וחתוך גס
  • 1 כף בוטנים טריים
  • 1-2 כפות שמן קנולה
  • 1/4 כפית זרעי כמון
  • 1/4 כפית אבקת כורכום
  • 1/2 1 כפות אבקת כוסברה
  • 3/4 כפית מלח (או לפי הטעם)
  • 1/2 1 כפיות סוכר
  • 1/4 כפית אבקת צ'ילי אדומה
  • 1/4 כפית תבלין גאראם מסאלה (תערובת תבלינים יבשים מהמטבח ההודי והפקיסטני (להשיג בחנויות התבלינים)
  • 1 כף כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הכרובית לחתיכות גדולות. שימו בקערה עם מלח ומים רותחים והשאירו אותה כך במשך 10 דקות.
  2. כעת סננו את הכרוכבים ושטפו אותה במי ברז. הניחו במסננת.
  3. שטפו את העגבניות וחתכו אותן לחתיכות גדולות.
  4. הכניסו לבלנדר את פלפל הצ'ילי הירוק, הג'ינג'ר ואת שאר החומרים, יחד עם בוטנים, וטחנו היטב עד להכנת מסאלה.
  5. מחממים שמן במחבת עמודה מעט. הכניסו פנימה את זרעי הכמון. כאשר הם מתחילים לרחוש בשמן הוסיפו את אבקת כורכום, אבקת הכוסברה ורסק העגבניות, הגזרים. הוסיפו את המסאלה וערבבו היטב.
  6. בשלו עד שהשמן מתחיל לצוף בחלק העליון של התבשיל.
  7. הכניסו למסאלה חתיכות כרובית ואפונה ירוקה. בשלו עוד כ 2 דקות והוסיפו 1/2 כוס מים, מלח ואבקת צ'ילי אדומה.
  8. כסו את המחבת ובשלו למשך 6-7 דקות על אש נמוכה. הורידו את המכסה ובדקו אם האפונה והכרובית התרככו. אם עדיין הם לא התרככו, ערבבו שוב עם כפית והוסיפו עוד 1-2 כפות מים כף. כסו את המחבת ובשלו עוד 2-3 דקות.
  9. שימו לב שכרובית והאפונה לא יתרככו יתר על המידה.
  10. פתחו את המכסה והכניסו לתוכו את תבלין הגראם מסאלה ועלי הכוסברה.
  11. ערבבו היטב והגישו חם.
תגים: אבקת כורכוםאבקת צ'ילי אדומהאוכלאפונהבוטניםג'ינג'רגזריםהודיזרעי כמוןטבעוניכוסברהכרוביתמלחסוכרעגבניותפלפל צ'ילי ירוקצמחונישמן קנולהתבלין גאראם מאסלה
Advertisement Banner
כרגע מנגן

15 פרשת בא תשפא

15 פרשת בא תשפא

VOD

15 חובות הלבבות תשפא

VOD

14 פרשת וארא תשפא

VOD

14 חובות הלבבות תשפא

VOD

13 פרשת שמות תשפא

VOD

13 חובות הלבבות תשפא

VOD

12 פרשת ויחי תשפא

VOD

11 פרשת ויגש תשפא

VOD

12 חובות הלבבות תשפא

VOD

11 חובות הלבבות תשפא

VOD

10 פרשת מקץ תשפא

VOD

10 חובות הלבבות תשפא

VOD

פורסם לאחרונה

מאמרים שבועיים

סיפור שבועי – אין יאוש בעולם

על ידי אור החיים
0

אין יאוש בעולם בספר 'מעשה איש' (חלק ז' עמ' צט) מובא:פעם הגיע אל החזו"א אדם, מניצולי השואה, שהיה מיואש לגמרי. אותו אדם היה...

קרא עוד

סיפור שבועי – מלאך הברית

מאן דאמר – צדקה אינה צריכה כוונה

פרשת תרומה תשפ"א

חנוך לנער – לשמור על המלאכים שלנו

הקודם הבא

Add New Playlist

שינוי גודל גופנים
Accessibility by WAH