רצועות פילה עוף עם גזר

רצועות פילה עוף עם גזר

מעדן של ממש. הגישו את זה לצד אורז לבן והתענגו…

המצרכים:

פילה בשר עוף שלם חתוך לרצועות עבות מעט באורך של 6-7 ס”מ

6 גזרים קלופים, פרוסים באלכסון וחתוכים למקלות

8 שיני שום כתושות

2 כפות רוטב סויה אמיתי

2 כפות דבש

3 כפות שמן זית

2 כפות שמן זית נוספות

1/2 תפוח מרוסק

1/2 כפית מלח

מעט כורכום

1 כף גרגירי שומשום

אופן ההכנה:

  • הניחו את העוף בקערה גדולה והוסיפו מעל את שיני השום, רוטב הסויה, הדבש, 3 כפות שמן זית, 1/2 כפית מלח – וערבבו הכל יחד. הניחו כ- 3 שעות לספיגת טעמים.
  • חממו במחבת עמוקה (רצוי ווק) 1 כף משמן הזית וטגנו תוך כדי ערבוב את העוף למשך 10 דקות.
  • הוסיפו את התפוח המרוסק וערבבו.
  • כסו את המחבת, הנמיכו את האש ובשלו כחצי שעה.
  • הוסיפו את הכורכום ובשלו עוד 5 דקות. הוציאו את העוף לקערה.
  • טגנו בכף שמן הזית שנותרה את הגזר למשך כחמש דקות, תוך כדי ערבוב.
  • הוסיפו את העוף החזרה וערבבו היטב. כסו את המחבת שוב ובשלו כ- 15 דקות נוספות.
  • הוציאו מהמחבת והניחו בקערת הגשה.
  • קלו באותה מחבת את השומשום עד שמשחים ופזרו אותו מעל העוף.

לשובע!