מעדן של ממש. הגישו את זה לצד אורז לבן והתענגו…
המצרכים:
פילה בשר עוף שלם חתוך לרצועות עבות מעט באורך של 6-7 ס"מ
6 גזרים קלופים, פרוסים באלכסון וחתוכים למקלות
8 שיני שום כתושות
2 כפות רוטב סויה אמיתי
2 כפות דבש
3 כפות שמן זית
2 כפות שמן זית נוספות
1/2 תפוח מרוסק
1/2 כפית מלח
מעט כורכום
1 כף גרגירי שומשום
אופן ההכנה:
- הניחו את העוף בקערה גדולה והוסיפו מעל את שיני השום, רוטב הסויה, הדבש, 3 כפות שמן זית, 1/2 כפית מלח – וערבבו הכל יחד. הניחו כ- 3 שעות לספיגת טעמים.
- חממו במחבת עמוקה (רצוי ווק) 1 כף משמן הזית וטגנו תוך כדי ערבוב את העוף למשך 10 דקות.
- הוסיפו את התפוח המרוסק וערבבו.
- כסו את המחבת, הנמיכו את האש ובשלו כחצי שעה.
- הוסיפו את הכורכום ובשלו עוד 5 דקות. הוציאו את העוף לקערה.
- טגנו בכף שמן הזית שנותרה את הגזר למשך כחמש דקות, תוך כדי ערבוב.
- הוסיפו את העוף החזרה וערבבו היטב. כסו את המחבת שוב ובשלו כ- 15 דקות נוספות.
- הוציאו מהמחבת והניחו בקערת הגשה.
- קלו באותה מחבת את השומשום עד שמשחים ופזרו אותו מעל העוף.
לשובע!