ריזי א’ביזי – אורז איטלקי עם אפונה

ריזי א’ביזי – אורז איטלקי עם אפונה

מעדן איטלקי טעים במיוחד. הבאנו פה את הגרסה הכשרה החלבית. אפשר לוותר על מרכיבי החלב ולחליף את מרק העוף הפרווה במרק עוף בשרי, ואת החמאה במרגרינה מחמאה.

המרכיבים:
  • 1 ק”ג גרגירי אפונה ירוקה קפואה
  • 1 ליטר מים רותחים עם 3 כפות אבקת מרק עוף אבקת מרק ירקות 
  • 40 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 250 גרם אורז ארבוריו
  • 50 גרם גבינת פרמז’ן מגוררת דק 
  • קומץ קטן של נענע או עלי פטרוזיליה קצוצים גס
אופן ההכנה:
  1. מלאו סיר עמוק עם 1.5 ליטר של מים. שפכו פנימה את גרגירי האפונה והביאו לרתיחה. הנמיכו את הלהבה ובשלו כ 30-40 דקות שכמות הנוזלים מופחתת לחצי.
  2. סננו את האפונים עם כף מחוררת. מלאו בסיר את נוזל האפונה עם נוזל המרק בטעם העוף והחזירו להרתחה. אח”כ הנמיכו את האש ובשלו.
  3. בינתיים, בסיר עמוק וכבד, המיסו חצי מכמות החמאה (או המחמאה) עם שמן הזית, ולאחר מכן הכניסו את הבצל. טגנו אותו עד שהוא מתחיל להתרכך.
  4. הוסיפו את האורז וטגנו תוך כדי ערבוב עד שכל הגרגרים מצופים היטב בשמן והם נעשים שקופים מעט.
  5. הגביהו את הלהבה מעט והוסיפו מצקת אחת של נוזלים מסיר ציר העוף והאפונה. ערבבו עד שרוב הנוזלים נספגים באורז.
  6. המשיכו כך, תוך כדי ערבוב, להוסיף עוד מצקת לערבב ולהספיג את הנוזלים, עד שרוב הנוזלים נספגים באורז. האורז צריך להעשות רך והתבשיל עבה (יתכן שלא תזדקקו לכל הנוזלים).
  7. הוסיפו את האפונה בערך לאחר כ -12 דקות.
  8. ברגע שהאוכל מוכן, ערבבו פנימה בזהירות עם מזלג, את הגבינה והחמאה הנותרת. כסו והניחו בצד לכחמש דקות.
  9. חלקו לקערות קטנות, תבלו לפי הטעם במלח ובפלפל שחור וקשטו בפטרוזיליה או בנענע קצוצה.