קציצות דגים ברוטב עגבניות חריף

קציצות דגים ברוטב עגבניות חריף

מאכל שאכלו אצלנו בבית והיה מעדן של ממש. אימי ע”ה היתה מכינה את זה הכי טעים ובכמויות מכיון ששלוש או ארבע קציצות בקושי הספיקו להרגיע.

המתכון פה הוא שונה ממה שגדלנו עליו ולא בגלל שמה שאימי עשתה היה פחות טעים, פשוט לא זוכרים בדיוק את המתכון. אז שדגרנו מעט, והתוצאה לא רעה בכלל.

הכי הכי טעם לאכול עם לחם שחור אמיתי (לא פרוס) אבל אפשר גם עם אורז לבן. הכל הולך.

החומרים (8 מנות):

לקציצות:

  • 1 ק”ג פילה מלרוזה ללא העור
  • 1/2 ק”ג פילה נילוס (לבן ובלי שומן)
  • 1/2 חבילה כוסברה
  • 6 שיני שום קלופות
  • 2 ביצים
  • 3 כפות פירורי לחם או מצה
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פלפל לבן או שחור
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמן קנולה

לרוטב:

  • 5-6 עגבניות בשלות
  • 1 גמבה אדומה
  • 2 פלפל יבש חריף (או 1/2 1 כפיות פפריקה חריפה)
  • 4 פלפל יבש מתוק (או גמבה חתוכה לרצועות)
  • 4 שיני שום קלופות ופרוסות (לא חובה)
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1/4 כוס מים
אופן ההכנה:

הקציצות:

  1. טוחנים את הדגים, הכוסברה והשום במטחנת בשר או במעבד מזון.
  2. מוסיפים את הביצים, פירורי הלחם, התבלינים והשמן ומערבבים היטב לעיסה חלקה.
  3. מניחים כשעה במקרר לספיגת טעמים.

הרוטב:

  1. טוחנים במעבד מזון את העגבניות והגמבה.
  2. בסיר גדול מחממים את השמן ומוסיפים את העגבניות והגמבה הטחונים, השום, הפלפלים והתבלינים. מביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את המים ומרתיחים שוב.
  4. קורצים מתערובת הקציצות כדורים ומכניסים לרוטב המתבשל (על אש גבוהה).
  5. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
  6. מגישים חם עם אורז לבן או עדיף יותר – עם לחם שחור (שטובלים ברוטב החריף).

בתיאבון!

המתכון באדיבות אתר המתכונים – גרפוד