logo or-ha chim color
חיפוש
  • דף הבית
  • השידור החי
  • אודות
  • מרן ראש הישיבה
    • שיעורים בוידאו
  • המדור השבועי
    • מאן דאמר
    • אור הפרשה
    • משל לחיים
    • חנוך לנער
    • הנהגה ושלום בית
    • הסיפור השבועי
  • תולדות אור החיים הקדוש
  • צור קשר
  • חנות אור החיים
  • תרומה לישיבה
תפריט
  • דף הבית
  • השידור החי
  • אודות
  • מרן ראש הישיבה
    • שיעורים בוידאו
  • המדור השבועי
    • מאן דאמר
    • אור הפרשה
    • משל לחיים
    • חנוך לנער
    • הנהגה ושלום בית
    • הסיפור השבועי
  • תולדות אור החיים הקדוש
  • צור קשר
  • חנות אור החיים
  • תרומה לישיבה
בית פותחים שולחן-מתכונים

קציצות דגים ברוטב עגבניות חריף

שתף באמצעות Facebookשתף באמצעות Twitter

מאכל שאכלו אצלנו בבית והיה מעדן של ממש. אימי ע"ה היתה מכינה את זה הכי טעים ובכמויות מכיון ששלוש או ארבע קציצות בקושי הספיקו להרגיע.

המתכון פה הוא שונה ממה שגדלנו עליו ולא בגלל שמה שאימי עשתה היה פחות טעים, פשוט לא זוכרים בדיוק את המתכון. אז שדגרנו מעט, והתוצאה לא רעה בכלל.

הכי הכי טעם לאכול עם לחם שחור אמיתי (לא פרוס) אבל אפשר גם עם אורז לבן. הכל הולך.

החומרים (8 מנות):

לקציצות:

  • 1 ק"ג פילה מלרוזה ללא העור
  • 1/2 ק"ג פילה נילוס (לבן ובלי שומן)
  • 1/2 חבילה כוסברה
  • 6 שיני שום קלופות
  • 2 ביצים
  • 3 כפות פירורי לחם או מצה
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פלפל לבן או שחור
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמן קנולה

לרוטב:

  • 5-6 עגבניות בשלות
  • 1 גמבה אדומה
  • 2 פלפל יבש חריף (או 1/2 1 כפיות פפריקה חריפה)
  • 4 פלפל יבש מתוק (או גמבה חתוכה לרצועות)
  • 4 שיני שום קלופות ופרוסות (לא חובה)
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1/4 כוס מים
אופן ההכנה:

הקציצות:

  1. טוחנים את הדגים, הכוסברה והשום במטחנת בשר או במעבד מזון.
  2. מוסיפים את הביצים, פירורי הלחם, התבלינים והשמן ומערבבים היטב לעיסה חלקה.
  3. מניחים כשעה במקרר לספיגת טעמים.

הרוטב:

  1. טוחנים במעבד מזון את העגבניות והגמבה.
  2. בסיר גדול מחממים את השמן ומוסיפים את העגבניות והגמבה הטחונים, השום, הפלפלים והתבלינים. מביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את המים ומרתיחים שוב.
  4. קורצים מתערובת הקציצות כדורים ומכניסים לרוטב המתבשל (על אש גבוהה).
  5. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
  6. מגישים חם עם אורז לבן או עדיף יותר – עם לחם שחור (שטובלים ברוטב החריף).

בתיאבון!

המתכון באדיבות אתר המתכונים – גרפוד
תגים: אוכלגמבהדגיםחריףכוסברהמלרוזהנסיכת הנילוסעגבניותפילהפלפל מתוקפפריקהשום
Advertisement Banner
כרגע מנגן

15 פרשת בא תשפא

15 פרשת בא תשפא

VOD

15 חובות הלבבות תשפא

VOD

14 פרשת וארא תשפא

VOD

14 חובות הלבבות תשפא

VOD

13 פרשת שמות תשפא

VOD

13 חובות הלבבות תשפא

VOD

12 פרשת ויחי תשפא

VOD

11 פרשת ויגש תשפא

VOD

12 חובות הלבבות תשפא

VOD

11 חובות הלבבות תשפא

VOD

10 פרשת מקץ תשפא

VOD

10 חובות הלבבות תשפא

VOD

פורסם לאחרונה

VOD

הרה"ג שי פרי – הכספת של ביל גייטס

על ידי אור החיים
0

חידושים קצרים ופרפראות מאת הרה"ג שי פרי שליט"א - ראש ישיבת "החיים לדוד" עין הים חיפה

קרא עוד

15 פרשת בא תשפא

הרה"ג שי פרי – פרשת בא

האדמור מצאנז

תרומה לישיבה

הקודם הבא

Add New Playlist

שינוי גודל גופנים
Accessibility by WAH