קציצות בשר ברוטב עגבניות

קציצות בשר ברוטב עגבניות

הילדים שלי ביקשו שאכין משהו סטנדרטי שמזמן לא הכנתי: קציצות בשר ברוטב עגבניות עם אורז לבן.

אז הכנתי. הכי סטנדרטי שאפשר. יצא משהו טעים שהילדים טרפו…

החומרים (8 מנות):

לקציצות:

  • 700 גרם בשר בקר (אני השתמשתי באסדו – זה יוצא משהו וזה לא בזבוז!)
  • 2 בצלים בינוניים
  • צרור גבעולי עירית
  • 1/2 חבילה כוסברה
  • 1 כפית פפריקה מרוקאית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כף שמן
  • 1 ביצה טרופה
  • 3 כפות פירורי לחם

לרוטב:

  • 3 עגבניות גדולות אדומות ובשלות
  • 2 גמבות גדולות אדומות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 כפות שמן
  • 1/4 כוס מים
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:

הקציצות:

  1. טוחנים את הבשר במטחנה, העירית, הבצלים והכוסברה.
  2. מוסיפים את שאר חומרי הקציצות ומערבבים היטב. מניחים כחצי שעה לספיגת טעמים.

הרוטב:

  1. טוחנים היטב במעבד מזון את העגבניות והגמבה עד שנעשים נוזל סמיך.
  2. מחממים סיר גדול ושטוח, עם 3 כפות שמן.
  3. מטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף מעט.
  4. מוסיפים את העגבניות והגמבה הטחונים, מתבלנים ומערבבים. מביאים לרתיחה.
  5. יוצרים כדורים חלקים ויפים מתערובת הבשר ומכניסים לרוטב המתבשל.
  6. מכסים את הסיר ומשאירים לרתוח כ- 2 דקות.
  7. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. מדי פעם מטים את הסיר לצדדים לכיסוי הקציצות ברוטב.
  8. לאחר שעה של בישול ובמידת הצורך, מורידים את המכסה ומגביהים את האש למספר דקות לאידוי המים. זאת משום שרוטב צריך להישאר סמיך מעט.

הגישו מעל אורז לבן והתמוגגו…

המתכון באדיבות אתר המתכונים – גרפוד