קציצות ברוטב עגבניות וחצילים

קציצות ברוטב עגבניות וחצילים

הנה לכם מנה טעימה מאד של קציצות בשר וירק, שבתוספת אורז הופכת למשביעה.

המרכיבים (8 מנות):

לקציצות:

  • meatballs-with-eggplant-and-tomatoes1700 גרם בשר בקר טחון
  • 5 שיני שום כתושות
  • 2 כפות בזיליקום קצוץ
  • 2 כפות נענע קצוצה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כף שמן
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פירורי לחם/פירורי מצה
  • שמן לטיגון

לרוטב:

  • 3 עגבניות אדומות ובשלות חתוכות לקוביות
  • 1 חציל (רצוי מזן בלאדי) גדול מקולף וחתוך לקוביות
  • 2 גמבות קטנות ואדומות חתוכות לקוביות
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 3 כפות שמן
  • 1/2 כף פפריקה מרוקאית בשמן
  • 1/2 כפית כורכום
  • meatballs-with-eggplant-and-tomatoes31/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

הכנת הקציצות:

  1. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ויוצרים קציצות שטוחות ע”י כף היד.
  2. מטגנים את הקציצות עד להשחמה משני הצדדים. מניחים בצד.

הכנת הרוטב:

  1. בסיר רחב ונמוך מטגנים בשמן למספר שניות את השום הכתוש.
  2. מוסיפים את החצילים ומטגנים כמה דקות עד להשחמה מועטת.
  3. מוסיפים עגבניות וגמבה ומערבבים כ 2-3 דקות.
  4. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומרתיחים. במידה ואין הרבה נוזלים אפשר להוסיף 1/4 כוס מים.
  5. כשהרוטב רותח מכניסים את הקציצות אחת ליד השניה.
  6. אחר שתי דקות של בישול, הופכים את הקציצות בזהירות ומרתיחים שוב.
  7. מורידים לאש נמוכה ומבשלים כ 20 דקות.
  8. מגישים חם עם אורז לבן, או אוכלים עם לחם.
המתכון באדיבות אתר המתכונים – גרפוד