צלעות בקר אסאדו ברוטב ארגנטינאי

צלעות בקר אסאדו ברוטב ארגנטינאי

Asado A-Alargentina – כך זה נקרא בארגנטינאית.

המתכון הזה הוא מתכון נפלא ביותר. כדאי מאד להכין לארוחה חגיגית, כדי שהתענוג יהיה מושלם.

המרכיבים (ל 5 סועדים):

  • 1 ק”ג נתחי בשר אסאדו בקר עם עצם
  • 1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות
  • 2 כוסות מים
  • 1  בצל סגול גדול קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כוס יין אדום יבש
  • 2 עלי טימין טרי שלימים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • קמצוץ פלפל שטה גרוס

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את נתחי האסאדו במעט שמן עד לסגירה (צבעו מאפיר).
  2. מוציאים ומסדרים בסיר.
  3. בסיר שני מטגנים את הבצל עד להשחמה.
  4. מוסיפים את השום ומטגנים מעט גם כן. היזהרו שלא יישרף.
  5. מוסיפים את היין, עלי הטימין, מלח, פלפל שחור, סוכר, פלפל שטה ועגבניות, מערבבים ומרתיחים.
  6. מוסיפים את המים ומרתיחים שוב.
  7. שופכים על הבשר את הרוטב, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ- 4 שעות.
  8. לאחר כשעה וחצי בודקים ובמידת הצורך – מוסיפים מים.
  9. אם רוצים לבשל בתנור – אופים בתנור אפיה בחום של 170 מעלות כ- 3 שעות.

הגשה:

  • מגישים בצלחת ליד אורז לבן.
המתכון באדיבות השף ניסים אברג’ל – אתר המתכונים גרפוד