פרצל בווארי

פרצל בווארי

בייגלה בווארי טעים ומשובח. מאפה חלבי, גדול ומשביע במיוחד.

המרכיבים:
  • 3 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר לבן
  • 2 כפות חמאה מרוככת בטמפרטורת החדר
  • 1/3 1 כוסות מים
  • 1/4 כפית מלח
  • 3 כפות סודה לשתייה
  • 3 כוסות מים נוספות
  • 2 כפות חמאה נוספת של חמאה מומסת לנוזל
  • 1 כף מלח ים גס
אופן ההכנה:
  1. בקערה גדולה, ערבבו כוס אחת של קמח, השמרים, הסוכר, 2 כפות חמאה, ואת 1/3 1 כוסות המים.
  2. הניחו את הקערה בצד לכ 15 דקות עד שהיא מתחילה להוציא מעט בועות.
  3. חממו את התנור ל 220 מעלות.
  4. הוסיפו את המלח, וערבבו פנימה את הקמח הנותר עד שתוכלו להרים את הבצק ולשים על השולחן.
  5. המשיכו ללוש את הבצק בעדינות ובגמישות כ 8 דקות. במידת הצורך, הוסיפו קמח.
  6. חלקו את הבצק ל 6 חלקים שוים והניחו בצד למנוחה למספר דקות.
  7. רדדו כל חלק בנפרד לגליל באורך של כ 15 ס”מ. פתלו את הבצק בצורת ביגלה (כפי שמופיע בתמונה) והניחו על נייר אפייה על השולחן.
  8. הרתיחו את 3 כוסות המים בסיר והכניסו פנימה את הסודה לשתייה. הורידו מהאש.
  9. הניחו את הבייגלה על כף שטוחה ורחבה והכניסו לתוך המים הרותחים כ 45 שניות.
  10. העבירו את הבייגלה לתבנית אפייה, עם נייא אפייה משומן מעט.
  11. צקו מעט מהחמאה המומסת על הבייגלה ופזרו מעל מלח גס.
  12. הכניסו לתנור ל 8-10 דקות אפייה.

4 תגובות

  1. מירי

    שלום האם אפשר להחליף את החמאה במחמאה?