בייגלה בווארי טעים ומשובח. מאפה חלבי, גדול ומשביע במיוחד.
המרכיבים:
- 3 כוסות קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר לבן
- 2 כפות חמאה מרוככת בטמפרטורת החדר
- 1/3 1 כוסות מים
- 1/4 כפית מלח
- 3 כפות סודה לשתייה
- 3 כוסות מים נוספות
- 2 כפות חמאה נוספת של חמאה מומסת לנוזל
- 1 כף מלח ים גס
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה, ערבבו כוס אחת של קמח, השמרים, הסוכר, 2 כפות חמאה, ואת 1/3 1 כוסות המים.
- הניחו את הקערה בצד לכ 15 דקות עד שהיא מתחילה להוציא מעט בועות.
- חממו את התנור ל 220 מעלות.
- הוסיפו את המלח, וערבבו פנימה את הקמח הנותר עד שתוכלו להרים את הבצק ולשים על השולחן.
- המשיכו ללוש את הבצק בעדינות ובגמישות כ 8 דקות. במידת הצורך, הוסיפו קמח.
- חלקו את הבצק ל 6 חלקים שוים והניחו בצד למנוחה למספר דקות.
- רדדו כל חלק בנפרד לגליל באורך של כ 15 ס"מ. פתלו את הבצק בצורת ביגלה (כפי שמופיע בתמונה) והניחו על נייר אפייה על השולחן.
- הרתיחו את 3 כוסות המים בסיר והכניסו פנימה את הסודה לשתייה. הורידו מהאש.
- הניחו את הבייגלה על כף שטוחה ורחבה והכניסו לתוך המים הרותחים כ 45 שניות.
- העבירו את הבייגלה לתבנית אפייה, עם נייא אפייה משומן מעט.
- צקו מעט מהחמאה המומסת על הבייגלה ופזרו מעל מלח גס.
- הכניסו לתנור ל 8-10 דקות אפייה.