האבוקדו עשיר בערכים תזונתיים רבים וחשובים שכדאי שתכירו. הכתבה שתוסיף לכם בריאות לסלט הירקות.
אחד הפירות (כן כן… אבוקדו הוא פרי)
הטעימים והאהובים ביותר הוא האבוקדו. הוא מצוי בעיקר בסלטים חיים ועם תיבול הוא
פשוט מעדן.
להפתעתכם קיימים 15 זנים שונים של אבוקדו,
אך לכולם יש את היתרונות הבריאותיים שלפניכם:
1. האבוקדו
עשיר בסיבים תזונתיים. מחקרים מוכיחים כי ישנו קשר מוחץ בין צריכת מזון
העשיר בסיבים תזונתיים לבין הפחתת הסיכוי לחלות במחלות שונות כמו מחלות כל דם וכן
אלרגיות שונות. בנוסף לכך, הסיבים התזונתיים מסייעים ביציבות רמת הסוכר
בדם ובירידה במשקל.
2. האשלגן מצוי
באבוקדו בכמות מכובדת בהחלט. מינרל זה חשוב והכרחי לגופנו ולכן עלינו לצרוך אותו
בכמות מספקת. האשלגן שומר על עצמותינו ע"י כך שמונע את בריחת הסידן
מהגוף.
אבוקדו ממוצע מכיל כ- 30% מכמות האשלגן
היומיומית הדרושה לגופנו.
3. חומצות שומן
המסייעות לבריאות הלב, מצויות גם הן באבוקדו. האבוקדו הוא אחד הפירות השומניים
ביותר, 78% מהקלוריות שלו הן שומנים. אך
תתפלאו לשמוע זהו יתרון – חומצות השומן באבוקדו הן חומצות אולאיות, כלומר – שומן
חד בלתי רווי. ביכולתן של חומצות אלה למגר דלקות.
4. נוגדי החמצון
חשובים מאוד לגופנו, וביכולתנו לעזור להם להיספג על ידי שילובם של ירקות שונים עם
האבוקדו. הכינו סלט ירוק ושלבו בו קוביות אבוקדו– כך גופכם יספוג את מיטב נוגדי
החמצון הנמצאים בהם.
5. בשנת
2011 נערך מחקר המוכיח כי אכילת אבוקדו מסירה את תסמיני הטיפולים הכימותרפיים
מתאי הדם הלבנים.
6. מחקרים
נוספים, מוכיחים כי הגורם הראשון למקרי המוות בעולם הוא מחלות לב. מחלות לב נובעות
מרמת כולסטרול וטריגליצרידים גבוהה. האבוקדו מפחית את רמתם ועל ידי כך מונע
מחלות לב כאלו ואחרות.