פלאפל ביתי

פלאפל ביתי

את הפלאפל התעשייתי שקונים בחנויות, מ 1/4 כמות חומוס ו- 3/4 לחם, משמן שהוכנס לסיר לפני כמה ימים (או במקרה הטוב – בבוקר) ואיבד את משמעות חייו כבר מזמן, את כל זה תשאירו בחנות.

אתם תכינו אותו בבית – נקי, טוב ובריא כמה שיותר.

החומרים:

  • 1/2 ק”ג גרגירי חומוס, מושרה במים 12 שעות
  • 6 שיני שום
  • 1/2 צרור חבילת כוסברה
  • 1 פלפל חריף ירוק
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 2 כפיות מלח
  • 1/4 כוס מים
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1/2 כוס קמח חומוס (אפשר להכין מחומוס מיובש בתנור וטחון דק דק)
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. אחרי שתבררו היטב את גרגירי החומוס, הכניסו למעבד מזון את החומוס, השום, הכוסברה, והפלפל החריף, וטחנו הכל היטב.
  2. הוסיפו את התבלינים, אבקת האפיה, קמח החומוס והשמן. הוסיפו את המים ולושו היטב הכל עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. חממו שמן בסיר לטיגון עמוק. לפני הכנסת הכדורים, הורידו את גובה הלהבה לחצי ל- 2 דקות.
  4. קירצו כדורים מהתערובת והכניסו פנימה לשמן החם.
  5. לאחר שתסיימו למלאות כשליש משטח הסיר בכדורים, הגביהו שוב את האש וטגנו את הכדורים עד להשחמה.
  6. הוציאו אותם מהשמן ושימו בתוך מסננת (לא על נייר סופג, זה פוגע בקרנצ’יות של הכדורים).
  7. זהו. עכשיו מלאו פיתה בכדורים, חומוס, עמבה, טחינה, סלט, צ’יפס ובעצם – מה שבא לכם.

רק לא להתלונן על השומנים. לאכול וליהנות.

בתיאבון!