פיצה כרובית

פיצה כרובית
כמה פעמים רציתם לאכול פיצה חמה ומפתה, אך מנעתם זאת מעצמכם בטענה שיש בה כל כך הרבה בצק, שזה לא יהיה שווה את הטעם.
ובכן, מהיום אתם לא צריכים להתפשר, משום שתוכלו ליהנות מאותו הטעם הנהדר ללא הבצק! הכירו את המתכון המושלם לפיצה כרובית!

מצרכים:

1 ראש כרובית

1 ביצה

1 כוס תערובת גבינות איטלקיות (מוצרלה, פרובולונה, רומנו, אסיאגו) מגוררות

2 כפות רוטב פסטו

1 כפית אורגנו

½ כפית מלח שום

½ כפית פלפל שחור

קמצוץ פפריקה

1 כוס רוטב לפיצה

אופן ההכנה:

  • חממו את התנור מראש ל-200 מעלות.
  • הסירו את ראש הכרובית מהגזע והעלים, וחתכו אותו לחצי.
  • שטפו וייבשו את הכרובית והעבירו אותה למעבד מזון. הפעילו את מעבד המזון בפולסים עד שמתקבלים חתיכות בגודל של גרגרי אורז (אם אין לכם מעבד מזון תוכלו להשתמש בפומפייה).
  • הניחו את פרחי הכרובית הקצוצים בקערה עמידה למיקרוגל, והכניסו אותם לחימום בתוכו במשך 4 דקות. לאחר מכן תנו להם להתקרר, שפכו אותם על גבי מגבת מטבח רגילה ומעכו אותם כדי להוציא מהם כמה שיותר לחות.
  • קחו קערה והוסיפו לה את פרחי הכרובית, ביצה, ½ כוס מתערובת הגבינות, פסטו ותבלינים. ערבבו את הכל יחדיו וצרו כדור עם הידיים.
  • רדדו את הכדור לצורת פיצה שטוחה והניחו את ה”בצק” שיצרתם על אבן אפייה שמצופה בנייר אפייה (אם אין לכם אבן אפייה, תוכלו להשתמש במגש אפייה רגיל, אולם יתכן שהפיצה תהיה בתנור לפרק זמן ארוך יותר).
  • אפו את הפיצה במשך 20 דקות, או עד שהתחתית והקצוות הופכים לפריכים.
  • הוציאו את הפיצה מהתנור, צפו אותה ברוטב הפיצה, חצי כוס נוספת של תערובת גבינות ותוספות אחרות לבחירתכם. הכניסו אותה שוב לתנור ואפו עד שהגבינות נמסות והקצוות שלה משחימות, כ-10 דקות.
  • העבירו את המחבת לתנור ואפו במשך 15 דקות.