logo or-ha chim color
חיפוש
  • דף הבית
  • השידור החי
  • אודות
  • מרן ראש הישיבה
    • שיעורים בוידאו
  • המדור השבועי
    • מאן דאמר
    • אור הפרשה
    • משל לחיים
    • חנוך לנער
    • הנהגה ושלום בית
    • הסיפור השבועי
  • תולדות אור החיים הקדוש
  • צור קשר
  • חנות אור החיים
  • תרומה לישיבה
תפריט
  • דף הבית
  • השידור החי
  • אודות
  • מרן ראש הישיבה
    • שיעורים בוידאו
  • המדור השבועי
    • מאן דאמר
    • אור הפרשה
    • משל לחיים
    • חנוך לנער
    • הנהגה ושלום בית
    • הסיפור השבועי
  • תולדות אור החיים הקדוש
  • צור קשר
  • חנות אור החיים
  • תרומה לישיבה
בית פותחים שולחן-מתכונים

פיצה כרובית

שתף באמצעות Facebookשתף באמצעות Twitter
כמה פעמים רציתם לאכול פיצה חמה ומפתה, אך מנעתם זאת מעצמכם בטענה שיש בה כל כך הרבה בצק, שזה לא יהיה שווה את הטעם.
ובכן, מהיום אתם לא צריכים להתפשר, משום שתוכלו ליהנות מאותו הטעם הנהדר ללא הבצק! הכירו את המתכון המושלם לפיצה כרובית!

מצרכים:

1 ראש כרובית

1 ביצה

1 כוס תערובת גבינות איטלקיות (מוצרלה, פרובולונה, רומנו, אסיאגו) מגוררות

2 כפות רוטב פסטו

1 כפית אורגנו

½ כפית מלח שום

½ כפית פלפל שחור

קמצוץ פפריקה

1 כוס רוטב לפיצה

אופן ההכנה:

  • חממו את התנור מראש ל-200 מעלות.
  • הסירו את ראש הכרובית מהגזע והעלים, וחתכו אותו לחצי.
  • שטפו וייבשו את הכרובית והעבירו אותה למעבד מזון. הפעילו את מעבד המזון בפולסים עד שמתקבלים חתיכות בגודל של גרגרי אורז (אם אין לכם מעבד מזון תוכלו להשתמש בפומפייה).
  • הניחו את פרחי הכרובית הקצוצים בקערה עמידה למיקרוגל, והכניסו אותם לחימום בתוכו במשך 4 דקות. לאחר מכן תנו להם להתקרר, שפכו אותם על גבי מגבת מטבח רגילה ומעכו אותם כדי להוציא מהם כמה שיותר לחות.
  • קחו קערה והוסיפו לה את פרחי הכרובית, ביצה, ½ כוס מתערובת הגבינות, פסטו ותבלינים. ערבבו את הכל יחדיו וצרו כדור עם הידיים.
  • רדדו את הכדור לצורת פיצה שטוחה והניחו את ה"בצק" שיצרתם על אבן אפייה שמצופה בנייר אפייה (אם אין לכם אבן אפייה, תוכלו להשתמש במגש אפייה רגיל, אולם יתכן שהפיצה תהיה בתנור לפרק זמן ארוך יותר).
  • אפו את הפיצה במשך 20 דקות, או עד שהתחתית והקצוות הופכים לפריכים.
  • הוציאו את הפיצה מהתנור, צפו אותה ברוטב הפיצה, חצי כוס נוספת של תערובת גבינות ותוספות אחרות לבחירתכם. הכניסו אותה שוב לתנור ואפו עד שהגבינות נמסות והקצוות שלה משחימות, כ-10 דקות.
  • העבירו את המחבת לתנור ואפו במשך 15 דקות.
תגים: אורגנואסיאגובריאגבינותחורףטבעוניכרוביתמוצרלהפיצהפרובולונהצהובהצמחונירוטב פסטורומנו
Advertisement Banner
כרגע מנגן

15 פרשת בא תשפא

15 פרשת בא תשפא

VOD

15 חובות הלבבות תשפא

VOD

14 פרשת וארא תשפא

VOD

14 חובות הלבבות תשפא

VOD

13 פרשת שמות תשפא

VOD

13 חובות הלבבות תשפא

VOD

12 פרשת ויחי תשפא

VOD

11 פרשת ויגש תשפא

VOD

12 חובות הלבבות תשפא

VOD

11 חובות הלבבות תשפא

VOD

10 פרשת מקץ תשפא

VOD

10 חובות הלבבות תשפא

VOD

פורסם לאחרונה

VOD

הרה"ג שי פרי – הכספת של ביל גייטס

על ידי אור החיים
0

חידושים קצרים ופרפראות מאת הרה"ג שי פרי שליט"א - ראש ישיבת "החיים לדוד" עין הים חיפה

קרא עוד

15 פרשת בא תשפא

הרה"ג שי פרי – פרשת בא

האדמור מצאנז

תרומה לישיבה

הקודם הבא

Add New Playlist

שינוי גודל גופנים
Accessibility by WAH