פאי תפוחי עץ

פאי תפוחי עץ

הרי לכם פאי תפוחים מעולה שלא מבייש שום קונדיטוריה מובילה!

מצרכים:

לבצק:

  • 2 כוסות קמח לבן
  • 150 גרם חמאה
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1 ביצה

למלית:

  • 6 תפוחי עץ סמית או גרנד קלופים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 4 כפות שטוחות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 25 גרם חמאה
  • 1 כף שטוחה פודינג וניל
  • 1 כף מים
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1 כף סוכר דמררה
אופן ההכנה:
  1. מעבירים לקערה את הקמח, החמאה, הסוכר, סוכר הוניל, המלח ואבקת האפייה, ומעבדים יחד לתערובת פירורית. בסוף מוסיפים את גרידת הלימון והביצה, ומעבדים רק עד איחוד המצרכים.
  2. מחלקים את הבצק לשני כדורים: כדור אחד גדול (2/3 מהגודל) ושני קטן (1/3 מהגודל). משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא כ- 15 דקות.
  3. בינתיים מכינים את המלית: קולפים את התפוחים, חוצים ומוציאים את הליבה. פורסים דק לרבעי טבעות, יוצקים מעל מיץ לימון ומערבבים.
  4. ממיסים במחבת את הסוכר עד קבלת צבע ענברי בהיר, מוסיפים את החמאה ומערבבים. מוסיפים את התפוחים ועל אש בינונית מקרמלים תוך כדי ערבוב כ- 15 דקות. מערבבים את פודינג הוניל בכף המים, מוסיפים למחבת יחד עם הקינמון, מערבבים עוד כדקה, מכבים את האש ומצננים.
  5. לוקחים תבנית קוטר 24. מוציאים את כדור הבצק הגדול (הכדור הקטן נשאר במקפיא) ומרדדים לעלה מעט גדול יותר מהתבנית. מרפדים את התבנית, מסירים עודפי בצק, מחוררים בתחתית בעזרת מזלג ומכניסים למקפיא כ- 15 דקות.
  6. מוציאים, מפזרים באופן אחיד את מלית התפוחים ולאחר מכן את אגוזי המלך. את הבצק הקטן מגררים מעל הכל ומפזרים את סוכר הדמררה.
  7. אופים בחום של 180 מעלות למשך כ- 25 דקות.