פאי לימון בהגשה אישית

פאי לימון בהגשה אישית

קינוח חמצמץ-מתקתק שמתאים לגל החום שפוקד אותנו: טארטלטים קטנים עם קרם לימון ממכר.

החומרים:

לבצק:

  • 180 גרם סוכר
  • 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • 280 גרם קמח

לקרם הלימון:

  • 250 מ”ל מיץ לימון טרי
  • 250 מ”ל מים
  • 100 גרם חמאה
  • 300 גרם סוכר
  • 5 ביצים
  • 50 גרם קורנפלור
  • 1 לימון
אופן ההכנה:

הבצק:

  1. מכניסים את הסוכר, המלח והחמאה למעבד מזון עם להב מתכת ומערבבים עד קבלת פירורים גסים.
  2. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבוב.
  3. מוסיפים את הקמח ומעבדים שוב לפרורים גסים.
  4. מוציאים את הבצק ממעבד המזון ודוחסים את הבצק לכדור.
  5. עוטפים אותו בנילון נצמד ומשהים במקרר כשעה.

הטארטלטים:

  1. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים בעזרת מערוך לעלה בעובי אחיד של 1/2 ס”מ.
  2. בעזרת חותכן עוגיות קורצים עיגולים בבצק ומרפדים תבניות טארטלטים משומנות בעיגולי הבצק.
  3. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג, מכסים בנייר אלומיניום ומניחים קטניות כמשקולת מעל נייר האלומיניום.
  4. מקררים את הטרטלטים הלא אפויים במקרר כשעה.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. אופים את הטארטלטים המכוסים 20 דקות.
  7. מסירים את הקטניות ונייר האלומיניום ואופים עד להשחמה של כל הטארטלטים.
  8. מוציאים מהתנור ושומרים במקום יבש

קרם הלימון:

  1. בסיר קטן מביאים לרתיחה את מיץ הלימון, המים ו-150 גרם מהסוכר.
  2. מנמיכים את האש ללהבה נמוכה ומוסיפים את החמאה.
  3. מערבבים את הקורנפלור עם הסוכר הנותר.
  4. טורפים את הביצים ובוחשים את תערובת הקורנפלור אל הביצים.
  5. מעבירים 5 כפות מסירופ הלימון אל תערובת הביצים תוך כדי ערבוב.
  6. מוסיפים לאט ובהדרגה את תערובת הביצים אל סירופ הלימון, מקפידים לערבב כל הזמן כדי שלא יווצרו גושים.
  7. כשהתערובת סמיכה מסירים אותה מהאש ומצננים.
  8. ממלאים כל בסיס טארטלט אפוי בקרם לימון ומעטרים בפרוסה דקיקה של לימון טרי.