פאי גבינה פירורים

פאי גבינה פירורים

פאי גבינה חלומית!

מצרכים:

הבצק:

  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 150 גרם חמאה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • קורט מלח
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כפית גרידת לימון

המלית:

  • 750 גרם גבינה לבנה
  • 1 חבילת גבינה טוב טעם
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 ביצה גדולה
  • 3.5 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1.5 כפות קמח
אופן ההכנה:
  1. מעבירים לקערה את המצרכים לבצק (חוץ מהביצה וגרידת הלימון) ומעבדים יחד לתערובת פירורית. בסוף מוסיפים את הביצה וגרידת הלימון, ומעבדים רק עד איחוד המצרכים.
  2. מחלקים את הבצק לשני כדורים: כדור אחד גדול (2/3 מהגודל) וכדור שני קטן (1/3 מהגודל). משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא למשך כ- 15 דקות.
  3. משמנים את התבנית. מוציאים את כדור הבצק הגדול (הקטן נשאר במקפיא) ומרדדים לעלה בקוטר 24 ס”מ ומרפדים בבצק שרידדנו את התבנית. מהדקים מעט (אפשר להרים את הבצק כס”מ גובה גם בדפנות) ומכניסים בינתיים למקפיא.
  4. מערבבים את מצרכי המלית יחד לתערובת חלקה, יוצקים על הבצק שבתבנית ומיישרים. את הבצק הקטן מגררים ומפזרים מעל המלית.
  5. אופים בתנור בחום של 170 מעלות בתוכנית אפייה רגילה או ב- 150 מעלות טורבו (תלוי בתנור) למשך כ- 50 דקות.