פאד קרפאו גאי

פאד קרפאו גאי

לא. אתם לא חייבים להגות את השם הזה אם זה מסובך מידי. מספיק שתדעו שזהו תבשיל תאילנדי של עוף בטעם פיקנטי עם בזיליקום.

יש גרסה של המאכל הזה כשהכל קצוץ, אבל אנחנו הבאנו את הגרסה של חתיכות עוף הנראות לעין.

ההגשה של המאכל הזה היא בעצמה מעניינת מאד – עם ביצת עין מעל.

החומרים (2 מנות):

לרוטב:

  • 1/3 כוס מרק עוף
  • 1 כף רוטב פטריות
  • 1 כף רוטב סויה אמיתי
  • 2 כפיות רוטב דגים כשר או כף נוספת של רוטב סויה עם מעט מלח
  • 1 כפית סוכר לבן
  • 1 כפית סוכר חום

לתבשיל:

  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 ק”ג ירכי עוף, ללא עצמות ועור, חתוכים לקוביות.
  • 1/4 כוס בצלצלי שאלוט חתוכים לעיגולים
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 פלפלים חריפים חתוכים לעיגולים דקים (רצוי 1 ירוק ו 1 אדום)
  • 1 כוס עלי בזיליקום קצוצים
  • 1 ביצת עין לכל סועד
אופן ההכנה:
  1. לקערה קטנה מכניסים את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב. מניחים בצד.
  2. במחבת רחבה וכבדה ועל אש גבוהה, מטגנים בשמן את קוביות העוף כ 8-10 דקות תוך כדי ערבוב, עד שמשנים את צבעם ללבן.
  3. מוסיפים את בצלצלי השאלוט, השום, והפלפל החריף ומערבבים היטב לכ 2-3 דקות.
  4. מוסיפים כ 2 כפות מהרוטב לתבשיל וממשיכים בטיגון כ 1-2 דקות נוספות עד שהוטב מתחיל להתקרמל.
  5. מוסיפים את שארית הרוטב וממשיכים בטיגון תוך כדי ערבוב כ 2-3 דקות נוספות, עד שהרוטב נעשה דליל מאד בתחתית המחבת. מכבים את האש.
  6. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים היטב כ 20-30 שניות.
  7. מניחים מנה בצלחת ומניחים מעל המנה ביצת עין שלימה.
הערות:

ניתן להוסיף לתערובת הבשר גם שעועית ירוקה שלימה או חצויה, לאחר שהעוף התבשל בשלב הראשון כ 5 דקות, ולטגן אותה יחד עם העוף כ 5-10 דקות נוספות.