עוף עם סילאן

עוף עם סילאן

אנחנו בבית אוהבים להמציא מאכלים, גם כאלו שכולם מכירים – אנחנו אוהבים לשדרג.

אז הנה לכם מעדן אמיתי שהכנו בערב שבת האחרון. כדאי להכין כמות ולאכול הרבה בלי תוספת ובלי לחם.

המצרכים (8 מנות):

8 מנות עוף (שוקיים, כרעיים, כנפיים – מה שאוהבים)

3-4 בצלים גדולים

3-4 כפות סילאן (תלוי כמה אתם אוהבים מתוק)

6 כפות שמן זית

1/4 כפית קינמון

1/4 כפית פלפל שטה יבש גרוס

1/4 כפית מלח – לא חייב.

אופן ההכנה:

שוטפים ומנקים היטב העוף. מייבשים.

שמים בקערה את העוף ויוצקים מעל 4 כפות שמן זית, סילאן, קינמון, פלפל שטה ומלח.

מערבבים היטב ושמים במקרר לשעתיים-שלוש.

חוצים את הבצלים לשתיים לאורכם ופורסים פרוסות דקות כדי שיווצרו חצאי טבעות.

מטגנים ב-2 כפות שמן זית עד כמעט להשחמת הבצלים.

מטגנים מעל הבצל את העוף למס' דקות (3-5).

מוסיפים 1/2 כוס מים לסיר מרתיחים.

מורידים אש ומבשלים כשעה.

אם יש הרבה נוזלים, מאדים. העוף אמור להשאר ללא הרבה נוזלים.

אם מתעקשים, אפשר להגיש עם אורז לבן.

תהנו!
Exit mobile version