עוף עם ירק

עוף עם ירק

העוף הזה הומצא ברגעים האחרונים לפני השבת. התוצאה היתה מושלמת!

החומרים (ל- 8 סועדים):

  • 8 חלקי עוף
  • חבילת בצל ירוק חתוך לחתיכות בינוניות (לא קצוץ)
  • 1/2 חבילה כוסברה
  • 3 כפות שמן זית להשריית העוף
  • 2 כפות שמן זית לטיגון
  • 1 כפית תבלין פיצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כוס מים

אופן ההכנה:

  • בקערה גדולה שמים את חלקי העוף עם 3 כפות שמן זית ועם תבלין הפיצה. מערבבים ומשרים במקרר כשעתיים.
  • מטגנים את חלקי העוף בשמן הזית הנותר על אש גבוהה כחמש דקות מכל צד.
  • בקערה אחרת שמים את המים, המלח והפלפל שחור, מערבבים ושופכים מעל העוף.
  • כשהרוטב רותח, מפזרים מעל העוף את הבצל הירוק והכוסברה.
  • מכסים ומבשלים כשעה.
  • במידת הצורך מסירים את המכסה ומאדים (צריך להשאר מעט רוטב). שימו לב שלא ישרף.
המתכון באדיבות אתר המתכונים – גרפוד

עוף עם ירק2