עוף ברוטב סויה, דבש וקשיו

עוף ברוטב סויה, דבש וקשיו

המראה של העוף הזה אחר שהוא מוכן הוא פשוט מדהים, הריח מסחרר והטעם… אי אפשר לעמוד בפיתוי. לסגפנים שביננו – אל תכנסו הביתה כשמכינים את זה.

המרכיבים (ל- 8 מנות):
  • 8 מנות עוף (שוקיים, ירכיים וכדו’)

למרינדה:

  • 3 כפות רוטב סויה (ואנא, השתמשו ברטבים האמיתיים ולא בחומר המשמר בטעם סויה, יש גם בכשרויות טובות)
  • 1/2 כף סילאן
  • 1 כף דבש דבורים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית אורגנו

למשך הבישול:

  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כוס קשיו טריים (לא קלויים!) חצויים
  • 5 בצל ירוק (הענפים הירוקים והבצל הלבן) קצוצים לעיגולים
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל חומרי המרינדה ומורחים על חלקי העוף בצורה אחידה. מניחים לשעתיים לספיגת טעמים.
  2. מטגנים בשמן זית את חלקי העוף על אש גבוהה מאד (רצוי על להבת טורבו) כחמש דקות מכל צד.
  3. מכסים ומורידים את האש ומבשלים כ- 40 דקות.
  4. מוסיפים את הקשיו ומבשלים עוד כ- 20 דקות.
  5. מפזרים את הבצל ירוק ומבשלים עוד כ- 5 דקות.
  6. מגישים חם.
המתכון באדיבות אתר המתכונים – גרפוד