המראה של העוף הזה אחר שהוא מוכן הוא פשוט מדהים, הריח מסחרר והטעם… אי אפשר לעמוד בפיתוי. לסגפנים שביננו – אל תכנסו הביתה כשמכינים את זה.
המרכיבים (ל- 8 מנות):
- 8 מנות עוף (שוקיים, ירכיים וכדו')
למרינדה:
- 3 כפות רוטב סויה (ואנא, השתמשו ברטבים האמיתיים ולא בחומר המשמר בטעם סויה, יש גם בכשרויות טובות)
- 1/2 כף סילאן
- 1 כף דבש דבורים
- 2 כפות שמן זית
- 1/4 כפית מלח
- 1 כפית אורגנו
למשך הבישול:
- 1 כף שמן זית
- 1/2 כוס קשיו טריים (לא קלויים!) חצויים
- 5 בצל ירוק (הענפים הירוקים והבצל הלבן) קצוצים לעיגולים
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל חומרי המרינדה ומורחים על חלקי העוף בצורה אחידה. מניחים לשעתיים לספיגת טעמים.
- מטגנים בשמן זית את חלקי העוף על אש גבוהה מאד (רצוי על להבת טורבו) כחמש דקות מכל צד.
- מכסים ומורידים את האש ומבשלים כ- 40 דקות.
- מוסיפים את הקשיו ומבשלים עוד כ- 20 דקות.
- מפזרים את הבצל ירוק ומבשלים עוד כ- 5 דקות.
- מגישים חם.