עוגת שלוש שכבות שוקולד

עוגת שלוש שכבות שוקולד

עוגת שלוש שכבות שוקולדית מדהימה ביופיה ובטעמה. חגיגה אמיתית ליום מיוחד.

החומרים:

לבסיס עוגת שוקולד:

  • 1 ביצה
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • 2/3 כוס חלב
  • קורט מלח
  • 3 כפות קקאו
  • 1/2 כוס קמח לבן
  • 1/2 כפית אבקת אפייה

למוס שוקולד:

  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
  • 1 מכל שמנת מתוקה קרה מאוד
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל

לגנאש:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 מכל שמנת מתוקה

לקישוט:

  • 50 גרם שוקולד חלב
אופן ההכנה:

בסיס עוגת השוקולד:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. בקערה טורפים יחד ביצה, סוכר, שמן, חלב ומלח לתערובת אחידה.
  3. מוסיפים קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים לשכבה אחידה ודי דקה.
  5. אופים את בסיס העוגה במשך 15-20 דקות או עד התייצבות.
  6. מצננים לחלוטין.

מוס שוקולד:

  1. מחממים את השמנת לסף רתיחה.
  2. שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  3. מוסיפים את השמנת החמה לתוך השוקולד, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד.
  4. מצננים את הגנאש במשך כ-30 דקות לטמפרטורת החדר.
  5. מקציפים את יתרת השמנת (עוד 250 מ”ל) עד קבלת קצפת יציבה מאוד.
  6. מוסיפים כ-1/3 מהקצפת לתוך הגנאש ומערבבים היטב לאחידות.
  7. מוסיפים לגנאש את יתרת הקצפת ומקפלים בעדינות עד שמתקבל מוס אחיד.
  8. יוצקים את המוס על גבי בסיס העוגה האפוי ומיישרים את החלק העליון באמצעות פלטה.
  9. מקפיאים את העוגה לחלוטין במשך לילה שלם.
  10. מחלצים את העוגה הקפואה מהתבנית ומניחים על גבי צלחת הגשה.

הגנאש:

  1. שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  2. מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  3. יוצקים את הגנאש החמים על גבי העוגה ומניחים לו לנזול גם לדפנות.
  4. מקשטים בתלתלי שוקולד חלב (מגררים את השוקולד באמצעות קולפן ישירות על החלק העליון של העוגה).
טיפים:
  • שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד 5 ימים.
  • במוס חשוב להשתמש בשוקולד מריר בעל 60% מוצקי קקאו.