עוגת שוקולד ודובדבנים

עוגת שוקולד ודובדבנים

עוגה קיצית מופלאה במיוחד. מלאה שוקולד ועסיס דובדבן. שילוב ממכר.

החומרים:

לעוגה:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם חמאה
  • קורט מלח
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/3 כוס חלב
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כוס קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 200 גרם דובדבנים מגולענים

לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 מכל שמנת מתוקה

לקישוט:

  • דובדבנים טריים
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה.
  3. מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  4. מוסיפים מלח, סוכר ווניל וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  5. מוסיפים ביצים וטורפים עד שהן נטמעות בבלילה.
  6. מוסיפים חלב ומערבבים עד אחידות.
  7. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שהבלילה אחידה.
  8. מוסיפים את הדובדבנים המגולענים ומערבבים לפיזור אחיד בתערובת.
  9. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
  10. אופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגה תפוחה, יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  11. מצננים בטמפרטורת החדר.

הציפוי:

  1. שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  2. מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים היטב עד שהכל נמס ומתקבל גנאש אחיד ומבריק.
  3. יוצקים את הגנאש על גבי העוגה ומיישרים את החלק העליון.
  4. מצננים במשך 2-3 במקרר עד להתייצבות מוחלטת.
  5. מקשטים בדובדבנים לפני ההגשה.
טיפים:
  • שומרים את העוגה עטופה היטב במקרר עד 5 ימים.
  • מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.
  • אפשר להשתמש בדובדבנים טריים מגולענים או קפואים או משומרים (ללא הנוזלים).
  • במקום דובדבנים אפשר להשתמש בכל פרי יער אחר שאוהבים.