עוגת גבינה בנוסח ניו יורק

עוגת גבינה בנוסח ניו יורק

יהודים מהגרים מרוסיה, הם אלו שאחראים על עוגת הגבינה שהובאה לארה”ב והפכה לסמל של אוכל יהודי בניו יורק. כמו כל הדברים בארה”ב. גם היא – עשירה, משמינה אבל מיוחדת וקרמית מגבינת שמנת וגביע של ריקוטה.

החומרים:

לבסיס:

  • 150 גרם ביסקוויטים
  • 100 גרם חמאה מומסת

למלית:

  • 4 ביצים
  • 3 גביעים (600 גרם) גבינת שמנת ניו-יורק בטעם טבעי
  • 1 קופסה (300 גרם) ריקוטה 9%
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כף גדושה קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל אמיתית

לרוטב התותים:

  • 12 תותים בינוניים (אפשר קפואים)
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1 כפית ליקר תפוזים
אופן ההכנה:
  1. מכינים את רוטב התותים: במעבד מזון עם להב פלדה מרסקים היטב את כל מרכיבי הרוטב. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים ומחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית.
  2. מכינים את הבסיס: טוחנים ביסקוויטים במעבד מזון לפירורים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבלים לתערובת אחידה, שמזכירה חול רטוב. משטחים את התערובת בתחתית התבנית ומהדקים. שומרים במקפיא.
  3. מכינים את המלית: טורפים ביצים בקערה, מוסיפים גבינות, סוכר, קורנפלור ותמצית וניל ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים, מומלץ להשתמש במטריפה ידנית. יוצקים על הבסיס.
  4. אופים, מקררים ומגישים: אופים 10 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים עוד 55-45 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה, מצננים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות, שומרים מכוסה במקרר עד 4 ימים ומגישים את העוגה עם רוטב התותים.