עוגיות תמרים ואגוזים נימוחות

עוגיות תמרים ואגוזים נימוחות

עוגיות נפלאות לפתיחת צום יום הכיפורים. עוגיות נפלאות של… דודה תמר כמובן. נמסות בפה במיזוג מושלם!

החומרים:

  • 500 גרם קמח
  • 300 גרם חמאה רכה מאוד (או מחמאה לפרווה)
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/2 כוס מים פושרים

למלית:

  • 1 מיכל ממרח תמרים
  • 1 כפית קינמון
  • 1/4 כפית ציפורן טחונה
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים

להגשה:

  • אבקת סוכר
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מערבבים את ממרח התמרים עם הקינמון והציפורן.
  3. בתוך קערה, לשים בידיים את הקמח, החמאה, סוכר הוניל, אבקת האפייה והמים.
  4. מחלקים ל- 2 חלקים את הבצק ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח, למלבן בעובי 1/2 ס”מ (מיישרים בסכין לקבלת מלבן עם צלעות ישרות. במידה והבצק דביק, מקמחים מעט בקמח).
  5. מורחים את הבצק בממרח התמרים ומפזרים אגוזים.
  6. מגלגלים לגלילה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מסמנים בסכין בעדינות את הבצק את המקומות אותם נחתוך אח”כ לעוגיות. מכינים מיתר הבצק גלילות נוספות באותו אופן.
  7. מכניסים לתנור ואופים כ-35 דקות עד להזהבה.
  8. מוציאים ומצננים היטב. פורסים לפי מקומות הסימון ומפזרים מעל אבקת סוכר.