סלט חצילים, גמבה ובצל

סלט חצילים, גמבה ובצל

עוד סוג של סלט לקיץ מעניין, מרענן, מרהיב ומעורר תיאבון.

הרכיבים:

  • 2 חצילים בינוניים ובשלים קלופים, חתוכים לרצועות לא דקות מידי לארכם
  • 1 גמבה חתוכה לרצועות
  • 1 בצל בינוני חצוי וחתוך לרצועות
  • 1/4 חבילה כוסברה קצוצה לא דק
  • מיץ מלימון שלם
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את רצועות החצילים בשמן עמוק עד להשחמה מועטת. שמים בנייר סופג ומעבירים לקערה.
  2. במחבת, מטגנים את הבצל במעט שמן עד שהוא נעשה שקוף. הבצל צריך להשאר מעט קשה ולא זהוב. מוסיפים לחצילים.
  3. מקפיצים את הגמבה במעט השמן שנותר 3-4 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים לחצילים.
  4. מוסיפים כוסברה לימון ומלח ומערבבים.

שדרוגים:

  • מוסיף עניין: הוסיפו כחצי כף שומשום קלוי מעל והגישו.
  • למי שאוהב חריף: לאחר הגמבה, הקפיצו באותה מחבת 1 פלפל ירוק חריף טרי חתוך לעיגולים כ- 3-4 דקות והוסיפו לחצילים.
המתכון באדיבות אתר המתכונים – גרפוד