סטייק עין בתנור

סטייק עין בתנור

אל תתנו לתמונה להטעות אתכם. זה רך רך וטעים טעים. רק Welldone. זה הכל!

מעדן גורמה שכדאי לאכול במנה מכובדת עם תוספת מעניינת בתור ארוחה בפני עצמה. זה פשוט מאד… משביע!

וכמובן לא לשכוח יין משובח בסעודה הזו.

המצרכים (6 מנות):

  • מנת סטייק עין עם עצם לכל סועד
  • 1 כוס יין אדום יבש
  • 1/2 כוס מים
  • 6 שיני שום גדולות חתוכות לארבע כל אחת
  • מספר עלי דפנה
  • 2 כפות דבש סילאן
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית פלפל שטה

אופן ההכנה:

  1. חורצים בכל סטייק עין ארבע חריצים ותוחבים פנימה רבע שום.
  2. מסדרים את הסטייקים בתבנית, אחד ליד השני.
  3. בקערה שמים את כוס היין, את דבש הסילאן ואת המים ומערבבים.
  4. שופכים על הסטייקים בצורה אחידה.
  5. מפזרים את פלפל השטה על הסטייקים ואח”כ את עלי הדפנה.
  6. מזלפים את שמן הזית על הסטייקים, מכסים ומניחים במקרר.
  7. לאחר כשעתיים הופכים את הסטייקים ומשאירים לשעה נוספת.
  8. מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומכניסים לאפיה.
  9. אם הסטייקים עבים, תנו להם כשעתיים עד שלוש של אפיה, כשמידי פעם בדקו אם הם רכים כבר. אם הסטייקים דקים, אמורה להספיק אפייה של 1 וחצי שעות עד שעתיים.
  10. זהו. הגישו עם תפו”א אפויים או בטטות קטנות באורגנו ושמן זית (מתכון באתר). לא תתחרטו.
המתכון באדיבות אתר המתכונים – גרפוד