מרק עגבניות קל הכנה

מרק עגבניות קל הכנה

מרק מהביל טעים ומתאים במיוחד לחורף הדופק בחלוננו.

החומרים (6 מנות):
  • 4 כוסות עגבניות טריות, קצוצות
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 יחידות ציפורן שלימות
  • 2 כוסות מרק בטעם עוף לפרווה או ציר מרק עוף
  • 2 כפות חמאה למרק פרווה או 2 כפות מחמאה למרק בשרי
  • 2 כפות קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1-2 כפיות סוכר לבן
אופן ההכנה:
  1. לסיר בישול עמוק, מכניסים את העגבניות, הבצל, הציפורן ומרק העוף ומביאים הכל לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 20 דקות.
  2. טוחנים הכל בעזרת בלנדר ידני.
  3. בינתיים, במחבת קטנה, ממיסים את המחמאה ומוסיפים לה את הקמח. מערבבים היטב עד ליצירת בלילה חלקה. לא מכבים עדיין את האש.
  4. לוקחים כף מצקת אחת מציר העגבניות הטחון ויוצקים על בלילת החמאה והקמח. מערבבים היטב עד למיצוק הבלילה.
  5. מוסיפים את הבלילה של הקמח והחמאה אל סיר מרק העגבניות, מערבבים.
  6. מוסיפים את המלח והסוכר, מערבבים ומבשלים עוד מספר דקות.
  7. מגישים חם בצד לחם לבן טרי או בתוספת קרוטונים.