מרק ברוקולי וגבינה

מרק ברוקולי וגבינה

מרק נהדר וטעים מאד לארוחת צהריים או למפגש חברים חורפי.

החומרים (12 מנות):
  • 3/4 חבילת חמאה
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 חבילת ברוקולי קפוא קצוץ ומופשר
  • 5 כוסות מרק בטעם עוף (פרווה!)
  • 1/2 ק”ג גבינת עמק או גבינה חצי קשה אחרת, חתוכה לקוביות
  • 2 כוסות חלב
  • 1 כ, אבקת שום, או 4 שיני שום כתושות
  • 2/3 כוס קורנפלור
  • 1 כוס מים
אופן ההכנה:
  1. בסיר עמוק, חממו על אש גבוהה את החמאה עד להמסה.
  2. הכניסו את הבצל וערבבו אותו. בשלו אותו עד שהוא מתרכך.
  3. הוסיפו את הברוקולי ואת המרק בטעם עוף ובשלו את המרק כ 15 דקות עד שהברוקולי מתרכך
  4. הנמיכו את להבת האש והוסיפו את קוביות הגבינה. ערבבו והמיסו את הגבינה לחלוטין.
  5. הוסיפו את החלב ואת אבקת השום וערבבו.
  6. בקערה בינונית ערבבו את הקורנפלור עם כוס מים עד שנמס והוסיפו אותו למרק. ערבבו בהתמדה עד שהמרק מסמיך.
  7. הגישו חם.