מרק בצל חלבי צרפתי עשיר

מרק בצל חלבי צרפתי עשיר

המרק הצרפתי הידוע, המוצלח ביותר שתכינו. מהיר וקל הכנה.

החומרים (4 מנות):
  • 3/4 חבילת חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 כוסות בצל קצוץ או חתוך לעיגולים
  • 5 כוסות מרק בטעם בשר או עוף (פרווה!)
  • 1 כפית תימין יבש
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 8 פרוסות לחם בגט צרפתי או קרוטוני לחם
  • 4 פרוסות גבינת עמק או גבינה חצי קשה אחרת
  • 2 פרוסות של גבינת אמנטל
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
  1. בסיר עמוק, חממו על אש גבוהה את החמאה ואת שמן הזית, עד להמסה.
  2. הכניסו את הבצל וערבבו אותו. הניחו לו להתבשל כ 10 דקות.
  3. הוסיפו את המרק בטעם בשר, התימין, מלח ופלפל שחור וערבבו. בשלו את המרק כ 30 דקות.
  4. חממו את התנור לגריל.
  5. מזגו את המרק לקערות מרק אישיות. מניחים 2 פרוסות בגט מעל כל קערית מרק, מניחים מעל פרוסת גבינת עמק, 2 פרוסות גבינת אמנטל, ומפזרים מעל מעט גבינת פרמזן.
  6. מכניסים לתנור למספר דקות בגריל עד שהגבינות נמסות.