בוודאי שאלתם את עצמכם לא פעם האם כל זה נכון? נשמח לנפץ כעת כמה מהמיתוסים על השוקולד. וזכרו, שכמו תמיד – מה שקובע הוא המינון!
'שוקולד מזיק לשיניים'
בעיות שינים נובעות בעיקר מהיגיינה ירודה של הפה, החורים בשיניים נגרמים מאוכל אשר מכיל פחמימות תוססות שנשארות בשיניים לזמן ממושך כך שבעצם החורים יכולים להיגרם משוקולד בדיוק כשם שהם יכולים להיגרם מלחם.
למעשה, חמאת הקקאו המצויה בשוקולד מונעת הצטברות פלאק.
'בשוקולד יש הרבה קפאין'
כמות הקפאין בשוקולד נמוכה משמעותית מהכמות בקפה, תה או משקאות קלים.
'שוקולד גורם לאקנה'
במחקרים אחרונים התגלה בבירור כי השוקולד אינו מהווה גורם משמעותי בהתפרצות אקנה, הסובלים מאקנה ימשיכו לסבול ממנה גם כאשר יוותרו לחלוטין על השוקולד – האקנה נגרמת מחוסר איזון הורמונלי בלבד.
'שוקולד ואלרגיה'
אלרגיה לשוקולד הינה נדירה ביותר, מחקרים מוכיחים כי אלרגיה לשוקולד היא נדירה עד כדי כך שבקבוצות המחקר פעמים רבות לא נתגלה ולו אדם אחד הסובל מאלרגיה לשוקולד.
השוקולד גורם לעלייה במשקל
בדומה לכל סוג אוכל אחר (למעט ירקות) – אכילה בלתי מבוקרת ומופרזת תגרום לעלייה במשקל, אכילה במידה תגרום אך ורק להנאה מרובה.
שוקולד גורם להיפראקטיביות אצל ילדים
עד היום לא הוכח קשר בין אכילת שוקולד וגרימת היפראקטיביות אצל ילדים.
'השוקולד מעלה את הכולסטרול'
השוקולד מכיל אמנם שומן רווי, אבל שומן רווי זה מכיל בעיקר חומצות אשר אינן גורמות לעליית כולסטרול.
'לשוקולד אין ערך תזונתי'
שוקולד מריר מלא בחומרים נוגדי חמצון הנמצאים גם בתה ירוק, יין ופירות יער אדומים. הוא מכיל גם סיבים תזונתיים ומינרלים. ארבע קוביות שוקולד מריר איכותי יעשו לכם יותר טוב מאשר רע. מומחים אומרים אפילו ששוקולד יכול להיקרא מזון על.
למרות שהשוקולד עשיר בשומן רווי, הוא לא מעלה את רמות הכולסטרול בדם. מבנה השומן בחמאת הקקאו שונה באופן מפתיע ממבנה השומן הרווי במאכלים אחרים, כך פורסם במחקר משנת 1988. משמעות הדבר היא שגם אלה שיש להם רמות גבוהות של כולסטרול עדיין יכולים ליהנות מחתיכת שוקולד מריר איכותי מדי פעם.
שוקולד הינו ממכר
בשוקולד לא קיימים חומרים ממכרים ולכן לא ניתן לפתח התמכרות אליו (רק חשק מפעם לפעם).