מאפינס תירס וגבינה

מאפינס תירס וגבינה

המאכל הבא מגיע אלינו הישר מדרום אמריקה, מולדת התירס. שם הוא נקרא אלמוחבנס. קצת דורש תשומת לב בהכנה, אבל שווה שווה.

חומרים ל-25 יחידות:
  • 500 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 2 כוסות גרגירי תירס טרי
  • 500 גרם גבינה צפתית קשה, מגוררת
  • ½ כוס גבינת שמנת
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 2 חלמונים
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

לחמאת צ’ימיצ’ורי:

  • 100 גרם חמאה רכה

לצ’ימיצ’ורי:

  • 1/2 צרור עלי פטרוזיליה
  • 1/2 כף אורגנו יבש
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 שיני שום
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
אופן ההכנה:
  1. מכינים חמאת צ’ימיצ’ורי: במעבד מזון מעבדים את כל החומרים פרט לחמאה. מתבלים במלח ופלפל.
  2. בקערה מערבבים את החמאה עם 2 כפות מתערובת הצ’ימיצ’ורי.
  3. במעבד מזון מעבדים את התירס, הגבינות, הסוכר, המלח, החמאה והחלמונים. מעבירים לקערה ומוסיפים את אבקת האפייה וקמח תפוחי האדמה. מערבבים ולשים היטב לעיסה חלקה ללא גושים. מכסים במגבת ומניחים ל-15 דקות.
  4. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  5. בידיים משומנות קורצים כדורים בגודל כדור פינג-פונג ומניחים על תבנית מכוסה בנייר אפייה משומן. שומרים על רווח של 2 ס”מ בין הלחמניות. ניתן לאפות גם בתבנית מאפין.
  6. אופים כ-25 דקות עד לקבלת מאפה תפוח וזהוב.
  7. מעבירים את כדורי הגבינה לקערה ובה כף של חמאת צ’ימיצ’ורי ומערבבים עד שהחמאה נמסה והלחמניות מצופות בחמאה.