לחם תירס

לחם תירס

מיוחד למורעבי בריכות

חם! הבריכה הביתית שלנו מתפקדת נון סטופ בקיץ הנוכחי, אבל היא גם ידועה כמרעיבת ילדים בטוחה. בטח לכאלה ששוכחים לאכול, יוצאים מהמים ושואלים מה יש לטרוף. אז הנה, יש מה לטרוף, והוא טעים ומוכן בצ’יק. אפשר לחזור למים

מצרכים לתבנית אינגליש קייק גדולה או 12 מאפינס:
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 כוס קמח תירס
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה
  • 2 ביצים
  • 1 כוס (240 מ״ל) חלב
  • 2 גביעי יוגורט
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות חמאה מומסת (ועוד קצת לשימון)
  • 50 גרם קשקבל (או גבינה פיקנטית אחרת) מגוררת (לא חובה)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. מערבבים את כל חומרי הגלם היבשים בקערה.
  3. מערבבים את כל חומרי הגלם הרטובים בקערה נוספת.
  4. מוסיפים את הרטובים ליבשים ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה וללא גושי קמח.
  5. יוצקים לתבנית משומנת (או לתבנית שקעים משומנת).
  6. אופים כ-20-25 דקות לתבנית מאפינס או 35 דקות לתבנית רגילה – עד שקיסם שננעץ במרכז הלחם יוצא יבש ונקי.
  7. מצננים ומגישים. הכי טעים לאכול את הלחם עם אבוקדו ופלפלים קלויים, ואם לא אוכלים אותו מיד מומלץ לקלות בטוסטר.