לביבות תירס מדהימות

לביבות תירס מדהימות

ילדים אוהבים בטירוף! בתוספת רוט מייפל מיוחד זוהי מנה מיוחדת במינה. מתאים לתשעת הימים.

לכ-20 לביבות:
  • 500 גרם גרגירי תירס טרי
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
  • כף גדושה (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפיות מלח

להגשה:

  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • קרם צ’ילי
  • מייפל צ’יפוטלה
  • מעט כוסברה קצוצה

למייפל צ’יפוטלה:

  • 1 כוס רוטב מייפל
  • 50 מ”ל רום כהה
  • 2 כפיות מחית צ’יפוטלה
אופן ההכנה:
  1. מכינים מייפל צ’יפוטלה: מערבבבים את כל החומרים בסיר קטן. מבשלים על אש נמוכה בלי להביא לרתיחה 15 דקות. מצננים.
  2. במעבד מזון טוחנים את התירס. מעבירים לקערה ומערבבים עם יתר החומרים.
  3. במחבת או על פלנצ’ה מטגנים/צולים בכל פעם מעט מהתערובת. הופכים באמצע עד שהפנקייק זהוב משני צדדיו (כדקה מכל צד).
  4. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  5. מעבירים לתבנית ומפזרים את שאר המוצרלה. מכניסים לתנור עד שהגבינה נמסה, מוציאים ומעבירים לצלחת.
  6. מקשטים כל לביבה במעט קרם צ’ילי, מזלפים מייפל צ’יפוטלה ובוזקים כוסברה.