כרובית וקציצות בשר

כרובית וקציצות בשר
מי ששומר על כשרות יודע שמאד מאד קשה להשיג כרובית, הנקיה מכל מיני אורחים בלתי רצויים. אבל כשכבר סוף סוף יש כזו (גם אם זה יקר מאד), מומלץ להכין את המתכון הבא ולהתענג.
מי שרוצה ללא בשר, אפשר לעשות בדיוק אותו דבר, רק ללא תהליך הכנת הקציצות.

המצרכים (8 מנות):

  • 2-3 כרוביות בינוניות, מפורקות לפרחים, שטופות ומנוקות

לתערובת הקציצות:

  • 800 גרם בשר צוואר, טחון
  • 2 בצלים בינוניים טחונים או קצוצים דק
  • 1/2 כוס עלי סלרי טחונים או קצוצים דק
  • 1 כף שמן אגוזי מלך (רצוי) או קנולה
  • 1 ביצה טרופה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 2-3 כפות פירורי מצה/לחם

לרוטב:

  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 כפות שמן אגוזי מלך (רצוי) או קנולה
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • 1/3 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

הכרובית:

  1. מכניסים את פרחי הכרובית לסיר גדול ומכסים במים. מרתיחים ומבשלים כ- 15 דקות.
  2. מסננים מהמים ומניחים בצד.

הקציצות:

  1. מערבבים את כל מרכיבי תערובת הקציצות היטב. מניחים כחצי שעה בצד. אח”כ יוצרים כדורים.

הרוטב:

  1. מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד להזהבה.
  2. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התבלינים.
  3. מכניסים את כדורי הקציצות ומבשלים כ- 50 דקות.
  4. מסננים בזהירות את הקציצות מהרוטב ומניחים בצד.
  5. מוסיפים את פרחי הכרובית בזהירות לרוטב.
  6. מחזירים מעל הכרובית את הקציצות.
  7. לאחר רתיחה, מבשלים על אש נמוכה כ- 15 דקות נוספות.
  8. מגישים חם בתוספת או אורז או עם לחם.