כנפי עוף בסגנון יפני

כנפי עוף בסגנון יפני

עוף ברוטב עסיסי ודביק, טעים ונפלא מאד. הכינו כמות גדולה כדי שיספיק לכולם (ולא רק לכם…).

החומרים (6 מנות):

  • 1/2 1 ק”ג כנפי עוף
  • 1 ביצה טרופה קלות
  • 1 כוס קמח
  • 1/2 חבילה מחמאה
לרוטב:
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות מים
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כוס חומץ (רצוי לבן)
  • 1 כפית אבקת שום או 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. מנקים ושוטפים את כנפי העוף ומייבשים בנייר סופג. כדי לחתות את הכנפיים לני חלקים.
  2. שמים את הביצה הטרופה בצלחת אחת ואת הקמח בצלחת שניה, וטובלים את כנפי העוף מסביב במעט ביצה, וטובלים היטב בקמח.
  3. מחממים את המחמאה במחבת גדולה ועמוקה ומטגנים את הכנפיים על אש גבוהה משני הצדדים, עד שנעשים זהובים.
  4. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
  5. שמים נייר כסף על תבנית אפייה ומסדרים את הכנפיים מעל.
  6. בקערה נוספת מכניסים את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב עד להמסת כל המרכיבים.
  7. יוצקים את הרוטב בצורה שווה על הכנפיים והופכים את הכנפיים מצד לצד לכיסוי מלא של הרוטב עליהם.
  8. מכניסים לאפייה בתנור למשך 30-45 דקות כשמידי פעם עם מברשת, מורחים את הרוטב הניגר על הכנפיים. הכנפיים מוכנות כשהם נעשות שחומות.
  9. מגישים חם.