מעדן של ממש שהומצא ברגע, ונעשה לכבוד שבת קדש. רק שימו לב להשתמש בחומרים הטובים ביותר שיש.
החומרים (8 מנות):
400 גרם חזה עוף חתוך לרצועות בעובי של 1.5-2 ס"מ
400 חזה הודו חתוך כנ"ל
3 פלפלים ירוקים בהירים חתוכים לרצועות
3 פלפלים צהובים חתוכים לרצועות
3 גמבות חתוכות לרצועות
2 גזרים מחולקים ל- 3 חלקים כל אחד, חתוכים לפרוסות ולרצועות
2 בצל סגול חתוכים לחצי ופרוסים לרצועות
3 כפות רוטב סויה (האמיתי ולא החיקויים)
2 כפות שמן שומשום
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפיות שמן זית
100 גרם שקדים קלופים חתוכים למקלות
אופן ההכנה:
שמים בקערה את החזה, רוטב הסויה ושמן השומשום, מערבבים היטב ומניחים בצד כשעה עד שעה וחצי.
במחבת עמוק (רצוי ווק) מקפיצים בכפית אחת של שמן זית את הבצל הסגול עד לריכוך (אבל לא עד לאיבוד הגוון הסגול). מוציאים את הבצל ומניחים בצד.
מקפיצים באותה מחבת בכפית שמן זית נוספת את כל הירקות ביחד כ- 10 דקות תוך כדי ערבוב עד לריכוך מעט. מוציאים ומניחים בצד.
מכניסים לאותה מחבת את רצועות החזה ומקפיצים כ- 10 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים עוד 5 דקות בישול לאידוי מעט מהנוזלים הנוצרים.
מעבירים לסיר עמוק את רצועות החזה, את הירקות ואת הבצל, מוסיפים מלח ופלפל שחור, מערבבים ומבשלים כ- 10 דקות נוספות. מורידים מכסה ומאדים מעט את המים (שישאר רוטב, לא מועט מידי אבל גם לא מרק).
בינתיים קולים את השקדים במחבת נקיה – ללא שמן, עד שהשקדים נעשים זהוב חום.