תוכלו למצוא אותו בשלושת גווניו במהלך כל השנה, אין שייק או סלט פירות שהוא לא מופיע בו והוא כל כך טעים ומזין – התפוח, כל מה שרציתם לדעת עליו.
התפוח הוא אחד הפירות האהובים. משביע מאוד אודות לסיבים התזונתיים הנמצאים בו, משמש כחטיף בריאותי בין הארוחות וגם… טוב לדיאטה!
מסייע להתמודדות עם סוכרת
רכיב הפקטין המצוי בתפוח מעניק לגופנו אספקה של חומצה גלקטורונית. חומצה זו מפחיתה את הצורך באינסולין ויוצרת בגופנו איזון.
מונע אלצהיימר
נמצא, כי הקוורצטין המצוי בתפוח מגן על המוח מפני נזק הרידיקלים.
הרידיקלים מופיעים כאשר לקראת תופעת האלצהיימר, מחלה זו היא מחלה ניוונית הגורמת לאובדן הזיכרון לצמיתות.
תורם לחיזוק העצמות
בתפוח קיימים מרכיבים התורמים לחיזוק העצמות בגופנו. פלוריזין- התורם לצפיפות העצם ובורון- המחזק את העצמות.
מונע מספר סוגי סרטן
בתפוח מצויים פלבונואידים בכמות גבוהה, ביניהם קוורמטין ונרינגין. חוקרים גילו כי אכילת תפוחים באופן קבוע מפחיתה את הסיכויים לחלות בסרטן ריאות, סרטן המעי, סרטן השד וסרטן הכבד.
מסייע לחולי אסתמה
מחקרים מוכיחים כי אכילת תפוח או שתיית מיץ תפוחים באופן קבע מפחיתה את הסיכויים לאסתמה בקרב ילדים.
טוב לדיאטה
חוקרים ברזילאים גילו, כי אכילת תפוחים באופן קבוע מסייעת להורדה במשקל. ככל הנראה תעדיפו להוסיף לסדר היום שלכם אכילת תפוח מאשר לערוך ריצה נוספת או לאכול ירקות שלא כל כך טעימים לכם.
מפחית כולסטרול
כולסטרול גבוה מסוכן לבריאותנו ויכול לגרום לבעיות קשות. אודות לרכיב הפקטין המצוי בתפוח, הוא מסייע בהורדת הכולסטרול.
הקפידו במהלך כל יום להוסיף תפוח לתפריט שלכם, פרסו אותו לפרוסות דקיקות ואכלו אותו כנשנוש מתוק, טעים ובעיקר –בריא!