דג סלמון בחמאת בוטנים

דג סלמון בחמאת בוטנים

מקורי וטעים מאד.

רכיבים:
  • 1 ק”ג פילה סלמון חתוך לקוביות גדולות
  • 1/2 כפית מלח גס
  • פלפל שחור לפי הטעם

הרוטב:

  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפות חמאת בוטנים טבעית
  • 1/4 כוס בוטנים קלויים קצוצים
  • 1 כפית דבש
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1 כף שמן קנולה
  • מלח לפי הטעם
  • כפית פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
  1. פזרו את המלח והפלפל השחור על הדג והמתינו 10 דקות לספיגת הטעמים
  2. שימו על נייר אפייה בתבנית והכניסו לתנור לאפייה בחום של 190 לכ- 15 דקות.
  3. ערבבו את כל מצרכי הרוטב.
  4. הוציאו את הדג מהתנור, וצקו את הרוטב מעליו. החזירו לתנור לאפייה נוספת של 5 דקות.