אז מה באמת אתם יודעים על הגלידה חוץ מהעובדה שהיא טעימה ומתוקה? למען האמת, נראה שלפחות כמו שאנחנו יודעים.
אז הנה מספר עובדות ודברים שכדאי לכם לדעת על הגלידה שרובנו כל כך אוהבים.
המתוק הצבעוני והקר הזה של הקיץ, הוא קינוח האיטלקי שבכלל הומצא לפני אלפי שנים ב.. סין. ומכיוון שמיליארד סינים לא טועים… היום כולנו להוטים אחריו. ואולם, הגלידה שהומצאה בסין שונה לחלוטין מהגלידה המוכרת לנו כיום: היא הייתה עשויה מערבוב של… אטריות וקרח.
מאז ועד היום זרמו יובלים של וניל על גביעים רבים, ובעולם יש שילובים מוזרים ורבים של גלידה בכל הצבעים הטעמים והמינים. החל משעועית אדומה וכלה באורז מיובש.
בהודו נמכרת גלידה ייחודית שנקראת קולפי שכוללת טעמי תבלינים מהמזרח הרחוק כמו הל, זעפרן, אבוקדו ועוד. בנוסף, היא עשויה בשיטה שונה מהגלידה האיטלקית או הצרפתית ולכן זמן ההמסה שלה הוא איטי ביחס אליהן.
כדורי גלידה מטוגנים בשמן עמוק בתוך בלילת בצק הופכים לקינוח מעולה שמשלב קר וחם, וזהו קינוח פופולרי מאוד בסין.
על מנת להכין גלידה במרקם אוורירי ורך יש להכין את תערובת הגלידה, לקרר אותה, ואז להכניס למכונת גלידה מקצועית. מכונת הגלידה מכילה מיכל המקפיא את התערובת תוך כדי ערבוב בלתי פוסק, מה שתורם ליצירת המרקם המיוחד. אם רוצים להכין גלידה בבית צריך לדמות את פעולת המכשיר, ולכן מצננים את התערובת במקפיא ומדי כמה דקות מערבבים אותה בעזרת מזלג או כף עץ. התוצאה שונה מהמוצר התעשייתי אך עדיין טובה.
סורבה הוא סוג של גלידה העשוי מתערובת של מחית פירות, סירופ סוכר ומייצבים. מכינים את הסורבה במכונה המערבלת אותו באיטיות על מנת שלא יכנס אוויר לתערובת, זאת כדי ליצור סורבה דחוס ועשיר בטעמים.
בארצות ערב נהוג להכין גלידה על בסיס חלב עיזים או גמלים ויש גם לא מעט גרסאות טבעוניות ופרווה מחלב סויה, חלב שקדים או אפילו חלב קוקוס.
הגלידה האמריקאית היא סוג זול ושונה מאוד מהגלידה המסורתית. היא הומצאה על ידי צוות חוקים מאנגלייה שגילו דרך להכפלת נפח האוויר המוחדר לגלידה בעת הייצור, מה שאיפשר ליצרנים להקטין את תכולת חומרי הגלם ובכך לצמצם את עלויות הייצור.