ג’לאטו קינמון

ג’לאטו קינמון

זוהי הגלידה האיטלקית הנודעת. כדאי לנסות!

החומרים (10 מנות של חצי כוס):
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כוסות חלב
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 6 חלמונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 1 כפיות קינמון טחון
אופן ההכנה:
  1. בסיר גדול מערבבים יחד את הסוכר והקינמון.
  2. מוסיפים את החלב, השמנת והחלמונים.
  3. מחממים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת סמיכה (כ-20 דקות).
  4. מסירים את הבלילה מהאש.
  5. מוסיפים את תמצית הוניל.
  6. מניחים את הסיר בקערה של מי קרח, ונותנים לו לעמוד עד שהתערובת מתקררת. מערבבים לסירוגין.
  7. מכסים את התערובת בניילון נצמד.
  8. מכניסים למקרר למשך 4 עד 24 שעות, או עד לקבלת פודינג קר לחלוטין.
  9. מכניסים את הפודינג להקפאה, עד לקבלת גלידה.