ג’לאטו קוקוס

ג’לאטו קוקוס

גרסה נוספת לגלידה הטעימה הזו, והפעם משהו לאוהבי הקוקוס.

החומרים (14 מנות של חצי כוס):
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כוסות חלב
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 6 חלמונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס קוקוס קלוי
אופן ההכנה:
  1. בסיר גדול מערבבים יחד את הסוכר, החלב, השמנת והחלמונים.
  2. מחממים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת סמיכה (כ-20 דקות).
  3. מסירים את הבלילה מהאש.
  4. מוסיפים את תמצית הוניל ו-2 כפיות אבקת אספרסו.
  5. מניחים את הסיר בקערה של מי קרח, ונותנים לו לעמוד עד שהתערובת מתקררת. מערבבים לסירוגין.
  6. מכסים את התערובת בניילון נצמד.
  7. מכניסים למקרר למשך 4 עד 24 שעות, או עד לקבלת פודינג קר לחלוטין.
  8. מוסיפים את הקוקוס הקלוי לתערובת הפודינג הקרה, ממש לפני ההקפאה.
  9. מכניסים את הפודינג להקפאה, עד לקבלת גלידה.