ג’לאטו פטל

ג’לאטו פטל

הגלידה האיטלקית המצויינת בגרסת פטל מוצלחת!

החומרים (16 מנות של חצי כוס):
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כוסות חלב
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 6 חלמונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 400 גרם פטל מופשר או טרי
אופן ההכנה:
  1. בסיר גדול מערבבים יחד את הסוכר, החלב, השמנת והחלמונים.
  2. מחממים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת סמיכה (כ-20 דקות).
  3. מסירים את הבלילה מהאש.
  4. מוסיפים את תמצית הוניל.
  5. מניחים את הסיר בקערה של מי קרח, ונותנים לו לעמוד עד שהתערובת מתקררת. מערבבים לסירוגין.
  6. מכסים את התערובת בניילון נצמד.
  7. מכניסים למקרר למשך 4 עד 24 שעות, או עד לקבלת פודינג קר לחלוטין.
  8. במעבד מזון, מרסקים 400 גרם פטל מופשר או טרי, עד לקבלת תערובת חלקה.
  9. דרך מסננת, יוצקים את הרסק (ללא חתיכות הפרי) לתערובת הפודינג הקרה, ממש לפני ההקפאה.
  10. מכניסים את הפודינג להקפאה, עד לקבלת גלידה.