שגיאה במסד הנתונים של וורדפרס: [You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '%1$s WHERE `meta_key` = 'po_content' AND `meta_value` = '%2$s'' at line 1]
SELECT `post_id` FROM %1$s WHERE `meta_key` = 'po_content' AND `meta_value` = '%2$s' ;

בייגלה שומשום ביתיים

בייגלה שומשום ביתיים

בייגלה כמו בחנות (אפילו יותר טעים). מתאים במיוחד לטוסט גבינות או לארוחת ערב חלבית.

המרכיבים:
  • 1 ק”ג קמח לבן
  • 1 כף מלח
  • 3 כפות סוכר לבן
  • 1.5 כפות שמרים יבשים (כשקר בחוץ – 2 כפות)
  • 2.5 – 3 כוסות מים פושרים
  • חצי כוס שמן קנולה
  • 1 חלבון ביצה (חלמון נשמור לאח”כ)

לציפוי השומשום:

  • 400 גרם שומשום לבן
  • קערת מים מלאה
אופן ההכנה:
  1. שמים כף מלח בקערת לישה של מיקסר, מעל זה את הקמח, את הסוכר, השמרים, הביצה, המים הפושרים והשמן (כסדר הזה בדווקא).
  2. מפעילים את המיקסר ולשים במהירות נמוכה 7-10 דקות. כשלשים ביד, ללוש 2-3 פעמים למספר דקות, בהפסקות של 5 דקות בין לישה ללישה.
  3. מתפיחים כשעה בצד.
  4. יוצרים כדורים בגודל של אגרוף גדול, מכדרים אותם יפה ומניחים בצד כרבע שעה, מכינים 2 קערות אחת של מים מהברז, ואחת של שומשום נקי כ-400 גרם.
  5. לאחר שהכדורים תפחו מעט, לוקחים כל כדור ומחוררים חור באמצעות האצבע ומגדילים את החור תוך כדי תנועה עד שמתקבל חישוק עגול.
  6. טובלים את החישוק כולו במים! ואח”כ טובלים בציפוי השומשום מכל צדדיו, ומניחים בתבנית להתפחה של כחצי שעה. (החור של החישוק אמר להיות גדול יותר לפני ההתפחה ולאחר ההתפחה החור קטן, כיוון שהבצק תופח).
  7. לאחר ההתפחה בתבנית, מחממים תנור ל-190 מעלות, ומכניסים את התבנית לתנור למשך כ-15 20 דקות.
  8. מוצאים ומצננים על הרשת, הבגיילה נשמרים מצויין בהקפאה!

הצעת שדרוג:

אפשר לצפות את הבייגלה בתבלינים. טעים ביותר!

  • שמן זית
  • מלח גס
  • זעתר/תבלין פיצה/תבלין גריל עוף/שבבי בצל וכדו’

טובלים את החישוק במים ומניחים בתבנית, מורחים בעדינות שמן זית, ומפזרים מלח גס, ובנוסף לפי בחירה מפזרים זעתר / תבלין פיצה/ גריל עוף/ שביבי בצל וכד’ו.

המתכון באדיבות אתר גרפוד.